Ontwerp Zonder Titel 2022 07 17t135522.028

Tissues in de aanslag: dít zijn 5 de meest emotionele hondenfilms

Soms heb je gewoon zin om een potje te janken. Bij déze vijf hondenfilms zal je het waarschijnlijk niet drooghouden.

1. Hachi: A Dog’s Tale (2009)

Deze film staat met stip op 1. Het verhaal gaat over loyaliteit en ware vriendschap tussen een hond en zijn baasje. Professor Parker vindt een kleine, schattige pup op een ijskoud treinstation. Hij kan het niet over zijn hart verkrijgen om de pup achter te laten en neem hem mee naar huis, naar zijn gezin. Hachi wordt de beste vriend die Parker zich kan wensen. Ze wandelen iedere dag samen naar het station en als de werkdag van Parker voorbij is, zit Hachi al op hem te wachten. Als Parker op een dag wordt getroffen door een hartaanval, zit Hachi nog altijd te wachten op zijn baasje. En de volgende dag weer. De loyale hond houdt dit vol totdat hij zelf komt te overlijden.

Bekijk hier alvast de trailer:

2. Marley & Me (2008)

John en Jenny Grogan zijn pas getrouwd en adopteren Marley, een schattige labrador-pup. Het stel wil graag ervaren hoe het is om ouders te zijn. Marley blijkt echter geen makkelijke hond en is hyperactief. Hier wordt hij zelfs voor naar een speciale gehoorzaamheidsschool gestuurd. Als het koppel kinderen krijgt, worden de problemen alleen maar erger…

Bekijk hier alvast de trailer:

Lees ook: Dol op horrorfilms? Dít is waarschijnlijk de reden

3. A dog’s Purpose (2007)

Deze komedie/drama film gaat over hond Bailey. Je volgt het leven van Bailey vanaf zijn geboorte tot zijn dood. Hij gaat daarbij ook nog door verschillende reïncarnaties heen. Hij probeert erachter te komen wat zijn doel precies is, door steeds weer een ander baasje te helpen.

Bekijk hier alvast de trailer:

4. My Dog Skip (2000)

Deze film speelt zich af in 1942. Het verhaal gaat over de negenjarige Willie die met zijn ouders in een klein dorp in Mississippi woont. Hij is vaak eenzaam en zit graag met zijn neus in de boeken. Willie’s ouders willen zijn eenzaamheid verminderen door hem een terriër puppy voor zijn verjaardag te kopen. Dit blijkt een goede zet. Willie is nu in staat om sneller vriendschappen te sluiten en bovendien ontstaat er een hechte vriendschap tussen de hond en Willie.

Bekijk hier alvast de trailer:

5. Eight Below

Drie leden van een wetenschappelijke expeditie op Antarctica, namelijk Jerry Shepard (Walker), zijn vriend Cooper (Biggs) en een ruwe geoloog (Greenwood), krijgen te maken met een hevig ongeluk. Hierbij worden ze gedwongen om hun team en slee-honden achter te laten. De honden moeten een half jaar in de harde winter proberen te overleven.

Bekijk hier alvast de trailer:

Foto: ANP
Bron: Filmtotaal.nl, Shemazing.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.