Ontwerp Zonder Titel (14)

Inspiratie voor kerst: 10 leuke cadeautjes voor je schoonmoeder

Een kerstcadeau bedenken voor je schoonmoeder is niet altijd makkelijk. Wij zetten 10 ideeën op een rijtje.

1. Boek

Veel vrouwen houden van lezen en de kans is aanwezig, dat jouw schoonmoeder ’s avonds in bed nog een boek leest. Wel is het dan belangrijk om te achterhalen welk genre ze leuk vindt. Je kunt ook kijken naar welke boeken op dit moment veel worden gelezen en goede recensies hebben gekregen.

2. Verzorgingspakket

Vrouwen zijn vaak dol op gezichts- en/of lichaamsverzorging. Koop of maak een uitgebreide verzorgingspakket. Denk bijvoorbeeld aan een gezichtsmasker, een fijne scrub en een kwalitatief goede dagcrème.

3. Welke sport vindt ze leuk

Is jouw schoonmoeder fan van hardlopen of gaat ze iedere week tennissen? Kijk dan voor een passende accessoire die zij bij het beoefenen van de sport kan gebruiken.

4. Maak een fotoboek

Ken jij je schoonmoeder al jaren? Dan is het wellicht een leuk idee om een fotoboek te maken. Vraag je partner en zijn of haar zussen voor leuke foto’s en bundel deze samen. Dit cadeau zal je schoonmoeder zeker kunnen waarderen.

5. Avondje uit cadeau

Vind je dat je schoonmoeder of schoonouders te weinig tijd voor zichzelf inplannen? Geef ze dan een bon van een goed restaurant, een theaterbon of misschien een bioscoopbon cadeau.

Lees ook: Vrouwen met déze 3 sterrenbeelden zijn de liefste schoonmoeders

6. Wellness cadeau

Gun je je schoonmoeder echt een dagje voor zichzelf? Doe haar dan een wellness dagje cadeau, waarbij ze kan genieten van verschillende sauna’s en wordt verwend tijdens een uitgebreide massage.

7. Herinneringen maken

Vind jouw schoonmoeder het leuk om dingen met de hele familie te doen? Spreek dan met de zussen en/of broers van je partner af om samen een dagje of een weekend weg te gaan. Wat is er nou mooier dan samen herinneringen maken?

8. Brief schrijven

Een cadeau hoeft niet altijd duur of praktisch te zijn. Je zou ook een uitgebreide brief kunnen schrijven waarin je beschrijft waarom je haar zo dankbaar bent of zo blij bent dat ze in je leven is. Stop de brief in een mooie envelop (en doe er eventueel een doosje bonbons bij).

9. Iets voor in huis

Welke vrouw wordt er nou niet blij van een huisaccessoire? Denk aan mooie plant, kaarsen of een bijzonder schilderij? Op deze manier zal ze iedere dag aan jullie denken.

10. Neem een filmpje op

Wil je je schoonmoeder dit jaar écht verrassen? Pak dan de camera erbij (of leen deze van iemand die je kent) en vraag al haar dierbaren om een verhaal over haar te vertellen dat hun echt is bijgebleven. Tip: neem ook wat zakdoekjes mee.

Lees ook: Bewezen: het kijken van kerstfilms, is goed voor je gezondheid

Foto: GettyImages

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.