Hotel geboekt? Zó bescherm je jezelf tegen het coronavirus

Heerlijk, een nachtje in een hotel slapen. Maar hoe zorg je ervoor dat je zoveel mogelijk beschermd bent tegen het coronavirus?

De Amerikaanse huisarts Nate Favini geeft tips.

‘Matig risico’

Volgens Favini loopt je tijdens een hotelovernachting ‘matig’ risico om besmet te worden. “Het is zeker een hoger risico dan thuis blijven, maar je loopt er wel een kleinere kans om besmet te raken dan wanneer je bij iemand thuis zou zijn waar veel andere mensen zijn”, vertelt hij. “Zelfs als je je in een ruimte bevindt waar op dat moment geen mensen zijn, maar waar wel recentelijk mensen zijn geweest, kun je worden blootgesteld aan hun aërosolen en ademhalingsdruppels.”

Bellen

Daarom adviseert de arts om vóór je verblijf te bellen naar het hotel om te vragen welke coronamaatregelen zij hebben getroffen: desinfecteren ze de kamers tussen de verblijven door goed? Bieden ze coronatesten aan aan het personeel? En wordt de anderhalvemeterregel nageleefd in gemeenschappelijke ruimtes? En verder:

  • Ga met mondkapje de kamer in. Gooi vervolgens alle ramen open zodat de boel goed ventileert. Nadat je harde oppervlakten hebt schoongemaakt met ontsmettingsdoekjes, kun je het mondkapje af doen.
  • Laat geen schoonmakers (of roomservice) binnen tijdens je verblijf.
  • Neem je eigen beddengoed mee.
  • Vermijd restaurant, jacuzzi en sauna, want hier kun je volgens Favini het makkelijkst besmet worden. Het is volgens hem wel mogelijk om te zwemmen, omdat chloor de meeste virussen en bacteriën zou moeten doden. Let wel: zorg ervoor dat het niet te druk is.

Lees ook: Déze 6 dingen moet je altijd checken in een hotelkamer

Bron: Margriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen