Canva1 2022 01 04t104251.467

Elyse volgde haar hart én een fotocursus bij NHA: ‘Ik wil me blijven ontwikkelen’

Heb jij altijd al een cursus willen volgen? Of wil je je verdiepen in je passie? Ga ervoor! Elyse volgde haar hart én een fotocursus bij NHA. “Gewoon doen! Je krijgt er zo veel energie voor terug.

Als moeder van drie kinderen met een baan in de kinderopvang heeft Elyse het druk genoeg, zou je zeggen. Toch koos zij ervoor om een cursus fotograferen bij NHA te gaan doen. Elyse: “Natuurlijk is het soms lekker om op de bank te hangen en te netflixen, maar iets nieuws leren geeft echt een ander soort energie.” Mooie foto’s van haar kinderen willen maken, daar begon het avontuur mee. “Met je telefoon kom je tegenwoordig al een heel eind, maar ik wilde het graag wat hogerop zoeken. Ook zocht ik iets naast mijn baan. Iets wat ik echt voor mezelf zou kunnen doen.” Dat werd een cursus fotografie, die ze na tien maanden nu bijna afrondt.

Enorm motiverend

Ze raadt iedereen aan om zichzelf te blijven ontwikkelen. “Voor mij is het een manier om naast mijn drukke leven ook tijd aan mezelf te besteden. Zo ben ik even geen moeder, maar gewoon Elyse. En doordat je er meteen mee aan de slag gaat, zie je direct resultaat. Dat motiveert enorm.” Elyse studeert vooral ’s avonds, nadat ze haar kinderen op bed heeft gelegd. De cursus fotografie kost haar zo’n drie uur per week aan vrije tijd. “Het fijne aan een thuisstudie is dat je zelf bepaalt wanneer je tijd hebt om te leren. Als ik een keer geen tijd heb, is dat ook oké. Die vrijheid zorgt dat het leuk blijft, in plaats van dat het een verplichting wordt.”

Enthousiaste reacties

De foto’s die ze van haar kinderen maakt, hangen inmiddels bij de hele familie aan de muur. “Het is leuk om te merken dat mijn omgeving zo enthousiast is. Daardoor probeer ik ook steeds weer nieuwe dingen. Zo deed ik laatst nog een buitenshoot met familie.” En als de kersverse fotografe straks klaar is met de opleiding? “Dan kan ik alle kanten op. Ik kan niet wachten om de komende tijd lekker de deur uit te gaan, de wereld vast te leggen door mijn lens en mezelf te blijven ontwikkelen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met NHA.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *