vrouw strand zee

Een heerlijk weekend uitwaaien op Ameland

Zo vlak na de feestdagen kan het heel fijn zijn om er een aantal dagen tussenuit te gaan. Even opladen na alle borrels, etentjes en gekkigheid van de afgelopen weken en weer tot jezelf komen.

Of je dit nu alleen, samen met jouw partner of met het hele gezin wilt doen, wij hebben een goede tip – uitwaaien op Ameland. Ondanks dat het maar 50 minuten met de boot is, voelt het gegarandeerd als vakantie. Met je neus in de wind wandelend over het strand is het namelijk dé perfecte plek om jouw hoofd leeg te maken, maar zijn er tegelijkertijd ook zoveel dingen te ondernemen dat jij na jouw weekend weg vol nieuwe energie thuis komt. En pas op, de kans is groot dat je hierna nog een keer terug wilt.

Een fijne accommodatie

Een weekend weg start uiteraard met een fijne plek om te overnachten. Op Ameland is de keuze hierin zo gevarieerd, dat er voor iedereen gegarandeerd een fijne accommodatie te vinden is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een chalet op Ameland, direct aan het strand en tussen de duinen? Wil je echt primitief overnachten dan is het zelfs mogelijk om vlak aan zee in een tent te slapen of heb je tegenwoordig super mooie glamping tenten waar je met nét wat meer luxe toch redelijk back to basic kunt overnachten. Vind je het leuk om je tussen de locals te begeven dan zijn er ook genoeg B&B’s op het eiland te vinden en uiteraard kan je ook een kamer in een hotel boeken. Kortom, keuze zat! Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Een eiland bomvol activiteiten

Na een goede nachtrust heb jij voldoende energie om leuke dingen te ondernemen op het waddeneiland. Hou jij van wandelen en fietsen, dan zijn er diverse routes die je kunt afleggen om zo te voet of per fiets het eiland te verkennen. Hier is er goed rekening gehouden met mensen die bijvoorbeeld wat slechter te been zijn, of met jonge kinderen die het wat minder lang volhouden. Ideaal! Tip – ben jij avontuurlijk ingesteld? Kies er dan voor om te paardrijden op Ameland. Gegarandeerd een ervaring die je nooit zult vergeten.

Hou jij ervan om de wandelingen af te wisselen met wat cultuur, dan zijn er verschillende musea waar je uit kunt kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld het Bunkermuseum met beelden en verhalen uit de oorlog, of kan je een bezoekje brengen aan verschillende molens. Heb je geluk, dan bestaat de kans dat je een leuke braderie of markt hebt die je nog mee kunt pakken. En zit het weer mee? Verdiep je dan ook zeker in de verschillende boottochten die je kunt maken. Hoe leuk is het wanneer je zeehonden van dichtbij kunt bekijken?

Genieten van de horeca op het eiland

Na een dag vol activiteiten is niets fijner dat neerploffen in een lekker warm restaurant of eetcafé. Gelukkig heb je deze ook genoeg op het eiland en kan je kiezen uit diverse opties. Wil je de full experience nu je op een waddeneiland bent, dan ga je natuurlijk voor een visrestaurant. Heb je zin in een pizza dan kan je aanschuiven bij de plaatselijke Italiaan en wil je lekker relaxed eten met een biertje erbij dan kan je kiezen uit diverse beachclubs.

Zoals je hoort (en dan hebben we nog lang niet alles benoemd) is er genoeg te zien en te beleven op Ameland. Wanneer kan dit eiland jouw bezoek verwachten?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met camping Duinoord Ameland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.