Films (1)

Zin om te griezelen? Dit zijn de engste horrorfilms op Netflix

Netflix heeft een enorm aanbod horrorfilms, maar die zijn niet allemaal even spannend. Daarom hebben wij een lijstje met films gemaakt waarbij je wél op het puntje van je stoel zit.

His House (2020)

Een koppel is uit Zuid-Soedan naar Engeland gevlucht. Eenmaal in hun nieuwe woning komen ze in een geesten-mysterie terecht. En dat levert behoorlijk angstaanjagende momenten op. 

The Conjuring (2013)

Een echte klassieker. Ed en Lorraine zijn paranormaal onderzoekers. Als ze een familie op een griezelige boerderij moeten helpen, blijkt dat zélfs voor hun een stap te ver te gaan. 

Get Out (2017)

Chris gaat voor het eerst op bezoek bij de ouders van zijn vriendin Rose. Het lijkt alsof ze hem met open armen ontvangen, maar hij blijkt tóch niet zo welkom te zijn.

Hereditary (2018)

Als Annie’s moeder overlijdt, volgt er een reeks verschrikkelijke gebeurtenissen voor haar gezin. Ze komt erachter dat er een groot geheim binnen de familie speelt. 

The Witch (2015) 

We gaan even terug in de tijd, naar het jaar 1630. Een christelijk gezin denken dat een heks hen heeft vervloekt en keert zich tegen elkaar. De omgeving? Een groot bos in New England. 

Annihilation (2018)

De man van biologe Lena verdwijnt in een mysterieus en verlaten gebied. Samen met drie vrouwen, waaronder een antropoloog, psycholoog en surveillant, vertrekt ze op expeditie naar de onbewoonde plek.

Creep (2014)

De terminaal zieke Josef is op zoek naar een filmmaker die zijn leven wil vastleggen voor zijn ongeboren zoon. Aaron reageert op zijn advertentie en vertrekt naar de afgelegen stad waar Josef woont. Daar blijkt hij niet de man te zijn die hij had verwacht.

Lees ook: Popcorn klaar? Déze Netflix-series hebben de beste beoordeling

Gerald’s game (2017)

In deze Stephen King-verfilming proberen Gerald en Jessie hun relatie een boost te geven in een afgelegen huis. Tijdens een gevaarlijk seksspel overlijdt Gerald terwijl Jessie nog aan het bed geboeid zit. Daar wordt ze geconfronteerd met allerlei vreemde visioenen.

Don’t breathe (2016)

Drie overvallers proberen in te breken bij een rijke en blinde oorlogsveteraan. Hij lijkt een makkelijk doelwit, maar eenmaal binnen komen de inbrekers in een dodelijke situatie terecht.

The Ritual (2018)

Een groep vrienden komt weer bij elkaar nadat een van hun vrienden is omgekomen bij een overval. Ze gaan op wandeltocht door de Scandinavische bossen. Maar of dat zo’n goed idee is…

The invitation (2015)

Will wordt uitgenodigd voor een diner van zijn ex-vrouw Eden die na het overlijden van hun zoon van de aardbodem verdween. Ze is inmiddels teruggekeerd mét een nieuwe partner. Maar Will vertrouwt zijn ex-vrouw en haar nieuwe vrienden niet.

Hush (2016)

Een dove schrijfster woont in een afgelegen huis in het bos. Als er plotseling een gemaskerde moordenaar voor haar raam verschijnt, moet ze alles op alles zetten om zichzelf te beschermen.

Sinister (2012)

Ellison schrijft misdaadromans, maar kan geen inspiratie vinden voor een nieuw verhaal. Hij verhuist met zijn gezin naar een huis waarin ooit een gezin is vermoord. Daar ontdekken ze een doos met videobanden waarop nog veel meer moorden te zien zijn.

Insidious (2010)

Een gezin verhuist naar een nieuwe woning, omdat ze ervan overtuigd zijn dat het spookt in hun oude huis. Maar als er in hun nieuwe woning ook allerlei vreemde dingen gebeuren, blijkt dat het iets te maken heeft met hun zoontje.

Lees ook: 6x de leukste films op Netflix om meteen in de zomerstemming te komen

Foto: Aidan Monaghan/Netflix

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.