Zin om te griezelen? Dit zijn de engste horrorfilms op Netflix

Zin om te griezelen? Dit zijn de engste horrorfilms op Netflix

Halloween staat voor de deur en dat is het moment om een spannende horrorfilm te kijken. Netflix heeft een enorm aanbod horrorfilms, maar die zijn niet allemaal even spannend. Daarom hebben wij een lijstje met films gemaakt waarbij je wél op het puntje van je stoel zit.

Halloween staat voor de deur en dat is het moment om een spannende horrorfilm te kijken. Netflix heeft een enorm aanbod horrorfilms, maar die zijn niet allemaal even spannend. Daarom hebben wij een lijstje met films gemaakt waarbij je wél op het puntje van je stoel zit.

1. Annihilation (2018)
De man van biologe Lena verdwijnt in een mysterieus en verlaten gebied. Samen met drie vrouwen, waaronder een antropoloog, psycholoog en surveillant, vertrekt ze op expeditie naar de onbewoonde plek.

2. Creep (2014)
De terminaal zieke Josef is op zoek naar een filmmaker die zijn leven wil vastleggen voor zijn ongeboren zoon. Aaron reageert op zijn advertentie en vertrekt naar de afgelegen stad waar Josef woont. Daar blijkt hij niet de man te zijn die hij had verwacht.

3. Gerald’s game (2017)
In deze Stephen King-verfilming proberen Gerald en Jessie hun relatie een boost te geven in een afgelegen huis. Tijdens een gevaarlijk seksspel overlijdt Gerald terwijl Jessie nog aan het bed geboeid zit. Daar wordt ze geconfronteerd met allerlei vreemde visioenen.

4. Don’t breathe (2016)
Drie overvallers proberen in te breken bij een rijke en blinde oorlogsveteraan. Hij lijkt een makkelijk doelwit, maar eenmaal binnen komen de inbrekers in een dodelijke situatie terecht.

5. You’re next (2011)
Tijdens een reünie wordt een familie aangevallen door een groep moordenaars. De gemaskerde mannen worden echter verrast door een van de familieleden die nogal lastig te vermoorden blijkt.

6. The Ritual (2018)
Een groep vrienden komt weer bij elkaar nadat een van hun vrienden is omgekomen bij een overval. Ze gaan op wandeltocht door de Scandinavische bossen. Maar of dat zo’n goed idee is…

7. The Ring (2002)
Deze klassieker blijft goed. Iedereen die naar de mysterieuze videoband kijkt, krijgt een telefoontje met de mededeling dat ze over een week vermoord zullen worden. Als reporter Rachel de video samen met haar zoontje kijkt, zijn ook hun levens in gevaar.

8. The invitation (2015)
Will wordt uitgenodigd voor een diner van zijn ex-vrouw Eden die na het overlijden van hun zoon van de aardbodem verdween. Ze is inmiddels teruggekeerd mét een nieuwe partner. Maar Will vertrouwt zijn ex-vrouw en haar nieuwe vrienden niet.

9. Hush (2016)
Een dove schrijfster woont in een afgelegen huis in het bos. Als er plotseling een gemaskerde moordenaar voor haar raam verschijnt, moet ze alles op alles zetten om zichzelf te beschermen.

10. Sinister (2012)
Ellison schrijft misdaadromans, maar kan geen inspiratie vinden voor een nieuw verhaal. Hij verhuist met zijn gezin naar een huis waarin ooit een gezin is vermoord. Daar ontdekken ze een doos met videobanden waarop nog veel meer moorden te zien zijn.

11. Insidious (2010)
Een gezin verhuist naar een nieuwe woning, omdat ze ervan overtuigd zijn dat het spookt in hun oude huis. Maar als er in hun nieuwe woning ook allerlei vreemde dingen gebeuren, blijkt dat het iets te maken heeft met hun zoontje.

12. Mirrors (2008)
Spiegels en horrorfilms zijn een gouden combi. Een veiligheidsbeambte ontdekt dat er in de spiegels in een afgebrand warenhuis geesten zitten.

 

Extra tip: sinds 12 oktober kun je kijken naar de nieuwe horrorserie The Haunting of Hill House. Deze serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Shirley Jackson uit 1959. Vijf broers en zussen zijn opgegroeid in een (later beroemd) spookhuis in Amerika. Wanneer hun zusje zelfmoord pleegt, keren ze terug naar het huis. De serie heeft een Nederlands tintje, want niemand minder dan Michiel Huisman heeft een grote rol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen