Hond Lezen

Gek op lezen? Déze vijf nieuwe boeken kun je niet meer wegleggen

Nu er nog steeds weinig te doen is, kruipen we graag op de bank met een goed boek. Deze vijf nieuwe boeken mag je niet missen.

1. Nala’s wereld – Dean Nicholson

Een ongelofelijk, maar waargebeurd verhaal. De 30-jarige Dean Nicholson begint vanuit Schotland aan een fietstocht rond de wereld. Zijn plan? Zoveel mogelijk van de wereld zien. Als Dean drie maanden op reis is, vindt hij een kitten. Helemaal alleen. Dean wil het beestje niet aan haar lot overlaten en neemt haar mee op reis. Vanaf dat moment zijn de twee onafscheidelijk.

2. Rookgordijn – Horst & Enger

Op oudejaarsavond vindt er in Oslo een explosie plaats. Het lijkt op een terroristische aanslag. Alexander Blix is betrokken bij het onderzoek en lijkt een van de gewonden te kennen. Het is Ruth- Kristine Smeplass: de moeder van Patricia, het meisje dat op 2-jarige leeftijd werd ontvoerd. Er werd nooit een spoor van haar gevonden. Verslaggever Emma Ramm raakt gefascineerd door de ontvoering en gaat samen met Alexander op zoek naar de vermiste Patricia.

3. The Queen’s Gambit – Walter Tevis

Heb jij ook zo genoten van deze Netflix-serie? Dan hebben we goed nieuws. Je kunt nu de Nederlandse versie van het boek, waarop de serie gebaseerd is, lezen. Verlies je in de wereld van Beth Harmon, die als 8-jarige in een weeshuis terechtkwam, en een wonderbaarlijk schaaktalent heeft. Terwijl ze naar de top van de Amerikaanse schaakranglijst stijgt, bouwt ze een nieuw leven op. Toch kan ze haar drang tot zelfvernietiging en haar andere verslaving niet helemaal loslaten.

Lees ook: Win 5x het kookboek Delicious Pink van Blond Amsterdam

4. Geen zee te hoog – Els Visser

Een ongelofelijk inspirerend verhaal over triatlete Els Visser, die onlangs haar verhaal deed in Vriendin. Ze overleefde een schipbreuk en werd hierna een topatleet. In het boek vertelt Els hoe de gebeurtenis in 2014 haar leven voorgoed  veranderde. Ze beschrijft de kracht van mentale weerbaarheid en het leren vertrouwen op je lichaam.

5. De jongen die met wolken speelde – Franco Faggiani

Dit prachtige verhaal speelt zich af in 1944. Archeoloog Filippo Cavalcanti krijgt van de overheid de opdracht om een aantal kunstwerken naar Duitsland te verschepen. Eigenlijk gruwt de archeoloog bij het idee dat hij deze dure schilderijen aan de Nazi’s moet overhandigen. Als Cavalcanti een jongen uit Ischia ontmoet, bedenken ze samen een plan. Ze besluiten de kunstwerken naar Rome te vervoeren. Een spannend avontuur waarbij ze de mooiste plekken bezoeken en bijzondere mensen ontmoeten.

Lees ook: Zin in een potje janken? Dít zijn de zieligste films op Netflix

Foto: GettyImages Bron: Libris.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen