voordelen spaans spreken

De grootste voordelen van Spaans spreken: meer dan je denkt

Wanneer je aan Spanje denkt, komt waarschijnlijk het beeld van de gloeiende zon, schitterende stranden en smakelijke tapas naar boven. Maar er is zoveel meer aan deze fascinerende plek: het Spaans. Hier de grootste voordelen van het kennen van wat Spaanse woorden.

De kracht van Spaans spreken

Stel je voor: je wandelt door de geplaveide straten van Barcelona, de geur van versgebakken brood vult de lucht. En plotseling, begrijp je het gesprek van de bakker en zijn klant. De wereld openbaart zich in haar volle glorie. Taalbarrières vervagen, een warm gevoel van betrokkenheid overspoelt je. Dat is de kracht van het kennen van een beetje Spaans.

Spaans in het professionele leven

Maar het gaat verder dan alleen toerisme. In feite, kan het begrijpen en spreken van een vleugje Spaans onverwachte deuren openen in je professionele leven. Stel je voor dat je een baan aangeboden krijgt in Madrid, of dat je moet samenwerken met Spaanstalige collega’s. Met je kennis van het Spaans heb je zeker een voetje voor.

Plezier en vriendschap

Daarnaast, mogen we het plezier niet vergeten. Misschien is het ontmoeten van nieuwe mensen en het maken van vrienden het mooiste aspect van het leren van een taal. Kun je je voorstellen hoe je lacht, proost en geniet met locals tijdens de feria in Sevilla? Jouw simpele ‘Hola, ¿cómo estás?’ wordt dan de sleutel tot betekenisvolle vriendschappen.

Culturele verrijking

Bovendien, moeten we het culturele aspect niet negeren. Films, boeken, muziek: de Spaanse cultuur is onweerstaanbaar rijk en boeiend. Deze schat aan kunst komt nog meer tot leven wanneer je ze in hun oorspronkelijke taal kunt beleven. Wie weet, misschien zul je Gabriel García Márquez’ “Cien años de soledad” in zijn oorspronkelijke taal lezen…

Jouw Spaanse avontuur begint

Dus, waar wacht je nog op? Start die Spaanse les, koop dat taalgidsje (bijvoorbeeld: Spaans voor Dummies) en verrijk je leven. Want zelfs een beetje Spaans spreken kan wonderen doen. En onthoud, elke reis begint met een enkele stap, of in dit geval, een enkel woord. ¡Buena suerte!

Voel je je overweldigd door het idee van vaste lessen in je al zo drukke schema? Geen paniek, er is een oplossing die je wellicht aanspreekt. Bij NHA kun je kiezen voor een thuiscursus. De vrijheid om te leren wanneer het jou uitkomt, vanuit het comfort van je eigen huis, klinkt dat niet als muziek in de oren? Ten slotte, biedt NHA je zelfs de mogelijkheid om een proefles te volgen. Ben je nog steeds niet overtuigd? Geen zorgen. Ze bieden een genereuze optie om de cursus 15 dagen gratis uit te proberen. Ideaal, toch? Voor meer informatie, klik hier.

Lees ook: Dít zijn de 5 leukste, budgetvriendelijke vakanties in Spanje

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.