bruisbal

Ga je graag in bad? Zó maak je je eigen bruisbal

Ga je vaak in bad en gebruik je wel eens een bruisbal? In dit artikel vertellen we je hoe je deze helemaal zelf kunt maken.

Ontspannen in bad

Als het kouder wordt, is het soms heel fijn om een warme douche of een warm bad te nemen. Een warm bad biedt ontspanning en laat je beter slapen. Soms is het leuk om je bad extra speciaal te maken, door er bijvoorbeeld een bruisbal aan toe te voegen. Zo krijgt je bad een gezellige roze of oranje kleur. Daarnaast ruikt het vaak ook nog eens heerlijk. Pas wel op met een gevoelige huid. Een bruisbal kan in sommige gevallen namelijk huiduitslag veroorzaken. Reageert jouw huid over het algemeen goed? Dan is het een idee om zelf een bruisbal te maken. Je bespaart geld en het is ook nog een hartstikke leuk om te doen. Eventueel maak je er nog een extra om cadeau te doen aan een goede vriendin of je moeder.

Lees ook: Zó voorkom je een beslagen spiegel in de badkamer

Het recept

Eigenlijk is het maken van je eigen bruisbal, helemaal niet zo moeilijk. De volgende ingrediënten heb je namelijk nodig voor twee bruisballen:
– Zuiveringszout of bakingsoda 110 gram
– Citroenzuur 50 gram
– Maïzena: 35 gram
– Zeezout: 50 gram
– Plantaardige olie, zoals olijfolie of kokosolie: 2 eetlepels
– Etherische olie naar keuze: 0,5 tot 1 theelepel
– Voedselkleurstof om de bruisbal de kleur te geven die jij wenst: een paar druppeltjes
– Een grote kom
– Een kleine kom
– Mal voor bruisbal

Lees ook: Wat is beter: koud of warm douchen na het sporten?

Zo ga je te werk

Neem een grote en een kleine kom. In de grote kom meng je de bakingsoda, het citroenzuur, de maïzena en het zeezout. In de kleine kom meng je de plantaardige olie, de estherische olie en de voedselkleurstof. Vervolgens giet je steeds kleine beetjes van het mengsel in de kleine kom bij het mengsel in de grote kom. Let op: doe dit voorzichtig, want anders zal het gaan bruisen en dit wil je voorkomen. Hierna voeg je nog snel een paar druppels water toe. Het mengsel moet niet te waterig zijn en je moet er een bepaalde vorm van kunnen kneden. Vervolgens giet je het mengsel in de mallen en kneed je de bovenkant wat rond, zodat het echt de vorm krijgt van een bruisbal. Als je twee mallen op elkaar gebruikt, dan is het belangrijk dat je de twee helften goed aandrukt. Je laat de bruisballen ongeveer een dag harden en hierna is het tijd om de bruisbal uit te proberen in bad.

Lees ook: Bewezen: zingen onder de douche maakt je een gelukkiger mens

Foto: GettyImages
Bron: Shemazing.net

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.