Tips tegen een beslagen spiegel

Zó voorkom je een beslagen spiegel in de badkamer

Wist je dat er verschillende manieren zijn om ervoor te zorgen dat je spiegel niet beslaat? Want eerlijk is eerlijk: een beslagen spiegel na het douchen is écht irritant. Met deze vijf tips zorg je ervoor dat je hier geen last meer van hebt. 

1. Scheerschuim

Het is een bekende truc die weer enorm populair is op TikTok: je spiegel inwrijven met scheerschuim. Het klinkt misschien gek, maar het zal er écht voor zorgen dat je spiegel niet meer beslaat. Smeer wat scheerschuim over je spiegel en veeg het er vervolgens af met een doek. Stap onder de douche en je zult het effect zien!

2. Azijn

Heb je geen scheerschuim in huis of ben je bang dat je er een bende van maakt? Dan is azijn je beste vriend. Maak een mengsel van vijftig procent water en vijftig procent azijn en spuit het over je spiegel. Veeg het er vervolgens weer met een zachte doek af en stap onder de douche. Tja, het geeft misschien niet de meest prettige geur, maar het werkt wel effectief. 

3. Föhnen

Is je spiegel beslagen na het douchen? De makkelijkste manier om het weg te krijgen is door de föhn aan te zetten en hem op de spiegel te richten. Doordat de temperatuur verandert zal de condens verdampen. 

3. Autowas

Nog een handig huismiddeltje tegen een beslagen spiegel is autowas. Maak je spiegel eerst goed schoon en wrijf er daarna een laagje autowas op. Vervolgens kun je het nog even nawrijven met een spiegeldoekje, waardoor de spiegel streeploos schoon wordt. Door de autowas zal je spiegel zo’n één tot twee maanden niet meer beslaan. Handig!

5. Koud water

Je kunt er ook voor kiezen om eerst koud water te laten stromen. Door dit dertig seconden tot een minuut te doen, verlaag je de temperatuur in je badkamer. Hierdoor kan de spiegel moeilijker beslaan. Zorg er wel voor dat je geen water verspilt en gebruik deze tip alleen als je het prettig vindt om je af te spoelen met koud water. 

Vriendin’s favoriet

Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bron: Well and Good, Uw Badkamer
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.