Planten

Last van rouwvliegjes bij je planten? Zo kom je ervan af

Zitten er de laatste tijd wat zwarte vliegjes bij je planten? Waarschijnlijk heb je last van rouwvliegjes. Gelukkig zijn er manieren om ervan af te komen.

Wat zijn rouwvliegjes?

Rouwvliegjes zijn gemakkelijk te spotten: waarschijnlijk heb je ze al voorbij zien vliegen, maar meestal zitten ze in de buurt van planten. Als je tegen een bloempot aan tikt, komen ze vanzelf tevoorschijn. De vliegjes lijken onschuldig, maar de eitjes die ze leggen zijn minder prettig. Uit de eitjes groeien namelijk larven en die eten de wortels van je planten op.

Lees ook: Gaan je pioenrozen niet open? Dít kun je eraan doen

Zo kom je ervan af

Als eerste kun je de plant met rouwvliegjes het beste afzonderen. Zo voorkom je dat een andere plant ook ‘geïnfecteerd’ wordt. Het afdekken van de aarde met een laagje zand kan helpen. Zo kunnen de vliegjes niet meer bij de vochtige grond – waar ze gek op zijn – komen. Door je plant te verpotten, kom je ook af van eventuele larven in de aarde. Zorg dat je de wortels eerst goed afspoelt voordat je de plant verpot. Een ander hulpmiddel is kaneel. Kook een liter water, laat het afkoelen en voeg twee eetlepels kaneel toe. Geef de plant vervolgens water met dit mengsel. Let er wel op dat de kaneel op de bodem niet bij de plant terechtkomt.

Lees ook: Zo krijg je fruitvliegjes weg uit je huis

Bron: Flair.be Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen