Leuke dingen doen

6 guilty pleasures die véél leuker zijn dan goede voornemens

‘Heb je goede voornemens?’ is de meest gestelde vraag van deze week. Veel goede voornemens sneuvelen en we gaan door met onze oude gewoontes. Maar is dat erg? Nee joh. We mogen ook best guilty pleasures hebben. Dit zijn onze favorieten.

Stiekem weten we dat een goed voornemen pas in een gewoonte verandert als je er véél tijd in steekt en dat is soms lastig. Al snel ben je weer druk bezig met oude gewoontes of guilty pleasures. Helemaal niet erg. Bovendien is het erg leuk om een guilty pleasure te hebben.

Zo leuk is een guilty pleasure

Een guilty pleasure ervaren we als een ‘foute’ gewoonte die eigenlijk helemaal niet bij ons past. En daarom is het juist leuk, grappig of ontspannend.

We zijn niet meer zoals vroeger in hokjes te plaatsen, schrijft journalist Fleur Baxmeier in Flow.

Het is niet meer zoals vroeger ‘raar’ als je als vrouw meer van voetbal houdt dan je man of dat je van roddelbladen houdt én van ingewikkelde literatuur. Daarom zijn guilty pleasures steeds minder ‘vreemd’ en durven we te zeggen wat we leuk vinden. We durven dus diverser te zijn en we kijken meer om ons heen. Heerlijk toch?

De leukste guilty pleasures 
Je vindt ze hieronder. Weet jij een leuke? Deel je reactie hieronder.

1. Voor en na foto’s maken van jezelf

Voordat je make-up aanbrengt en daarna. Wát een verschil. Opeens ben je 30 foto’s rijker. Moet je nagaan, vroeger schoot je maar 24 foto’s per rolletje. Oeps.

2. Beroemdheden opzoeken via Google

Want je wil hun leeftijd weten, zien hoe ze er vroeger uitzagen (vooral als er sprake is geweest van plastische chirurgie) en je wil weten wie hun huidige partner is. Oja, misschien staan er ook nog kersverse roddels online.

3. Kattenvideo’s kijken

Je wordt er meteen heel vrolijk van en kunt er vervolgens niet mee stoppen. Als je trouwens zo’n video van je eigen kat probeert te maken, lijkt het net een foto omdat je kater niets anders doet dan slapen.

4. To-do lijstjes maken op je telefoon

Handig om snel je gedachten in kwijt te kunnen. Vervolgens verwijder je de notities niet, waardoor je er opeens 90 hebt.

5. Hard lachen om eigen grappen op WhatsApp

Online gesprekken moet je soms met een korreltjes zout nemen. Vooral als je vriendinnen en jij overgaan tot Emoij taal. Jullie vinden vooral jezelf heel grappig, hahaha. Daar maak je natuurlijk een screenshot van en die verdwijnt vervolgens in je galerij. Als je je telefoon opruimt snap je überhaupt niet meer wat er nou zo grappig was.

6. Geurkaarsen, kussens, plaids of mini cactussen kopen

Je hebt er al 80, maar dan kom je weer zo’n schattig kussentje met een te leuk printje tegen.

Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

Instagram