5 waterparken in Europa voor op je wishlist

5 waterparken in Europa voor op je wishlist

Een keer wat anders dan een standaard zwembad: deze waterparken in Europa hebben torenhoge glijbanen en waanzinnige wildwaterbanen.

Een keer wat anders dan een standaard zwembad: deze waterparken in Europa hebben torenhoge glijbanen en waanzinnige wildwaterbanen.

1. Slide & Splash in Lagoa, Portugal

Een van de grootste waterparken van Europa. Op de kamikazeglijbaan, een dubbele 25 meter hoge glijbaan, kun je kijken wie het snelst glijdt. In de Black Hole duik je op een rubberband in het donker naar beneden.

Prijs: 5 t/m 10 jaar € 20,-, vanaf 11 jaar € 27,-.

2. Siam Park in Costa Adeje, Tenerife

Een waterpark met grote beelden van vuurspuwende draken en enorme glijbanen. Zeker proberen: The Tower of Power, een glijbaan waarin je met hoge snelheid door een transparante buis tussen haaien, roggen en andere vissen glijdt.

Prijs: 3 t/m 10 jaar € 26,-, vanaf 11 jaar € 38,-.

3. Aquasplash in Antibes, Frankrijk

Breng een bezoekje aan het pirateneiland met verschillende speeltoestellen. De Lazy River is een wildwaterbaan speciaal voor de kleintjes.

Prijs: 3 t/m 12 jaar € 23,-, vanaf 13 jaar € 29,-.

Toch liever waterpret dichtbij huis? Lees ook: Dit zijn de allerleukste waterparken in Nederland

4. Caribe Bay (Aqualandia) in Jesolo, Italië

Waan je in Shark Bay op de Cariben, compleet met wit zand en kristalhelder water of ga in de attractie Captain Spacemaker: de hoogste glijbaan van Europa. Je wordt in een hoek van 60 graden met 100 kilometer per uur naar beneden getorpedeerd op een opblaasvlot.

Prijs: kinderen tot 1.40 m € 30,-, langer € 34,-.

5. Tropical Island in Krausnick, Duitsland

Dit grootste, overdekte subtropische zwemparadijs van Europa is gelegen in een oude zeppelin-hangar. Het zwembad is in stijl van een Aziatisch regenwoud met duizenden planten en gebouwen in Balinese en Thaise stijl. Zwem onder de watervallen of relax onder een palmboom. Voor wat meer actie ga je in een van de vele glijbanen of de Island Ballooning – je vliegt dan in een luchtballon over het zwemparadijs.

Prijs: 6 t/m 11 jaar € 35,-, vanaf 12 jaar € 44,-.

Lees ook: Dit zijn de leukste opblaasfiguren voor in het zwembad

Bespaartip!

Bestel je entreeticket online in plaats van aan de kassa. Vaak krijg je dan korting.