Waterparken in Nederland: dit zijn de 3 allerleuksten

Waterparken in Nederland: dit zijn de 3 allerleuksten

Als je denkt aan waterparken, denk je vast aan grote parken die alleen maar te vinden zijn in landen als Frankrijk en Spanje. Maar niets is minder waar! Er zijn een aantal grote waterparken te vinden in Nederland. We hebben ze op een rijtje gezet.

Als je denkt aan waterparken, denk je vast aan grote parken die alleen maar te vinden zijn in landen als Frankrijk en Spanje. Maar niets is minder waar! Er zijn een aantal grote waterparken te vinden in eigen land. Dit zijn de leukste waterparken in Nederland.

Een waterpark is een pretpark met op water gebaseerde attracties, zoals waterglijbanen en wildwaterbanen. Een dagje naar een waterpark is een dagje uit voor de het hele gezin! Superleuk voor de kids tijdens de schoolvakantie.

Splesj – Hoeven

Waterspeelpark Splesj noemt zichzelf het grootste, leukste en meest spectaculaire waterspeelpark van West-Europa. En dat is niet zo gek met bijzondere glijbanen als De Sidwinder, Kamikaze, Anaconda, Super Crater en ga zo maar door! Op Bosbad Beach is genoeg ruimte om te picknicken, te zonnen of lekker uit te rusten in de schaduw. Speciaal voor de allerkleinsten is er een zwembad met een 50-meter badje. Verder is er een duikbassin met een hoge en lage duikplank en een grote speeltuin met airtrampolines.

Tarieven

Vanaf 2 jaar € 14,- (online), € 15,- (aan de kassa) per persoon

Wil je een weekendje weg in Nederland? We bieden iedere week voordelige weekendjes weg aan

Aquaventura Slidepark – Hellendoorn

Aquaventura Slidepark kan alleen bezocht worden door bezoekers van Avonturenpark Hellendoorn. Het park beschikt over maar liefst 11 waterglijbanen. Je hebt steile en donkere glijbanen en banen waar je met een rubberen band vanaf moet, alleen of met zijn tweeën. Op het park zijn kluisjes aanwezig en er is tevens badkleding te huur of te koop. 

Tarieven

Waterparken in Nederland: dit zijn de 3 allerleuksten

€ 3,- per persoon. Let op: Je moet wel een combiticket kopen, omdat je dus alleen het waterpark in kan als bezoeker van Avonturenpark Hellendoorn

Lees ook: Dit zijn de 5 leukste waterparken in Europa

Tikibad – Wassenaar

Het Tikibad is het grootste overdekte glijbanenparadijs van de Benelux. Het paradijs heeft veel glijbanen: van rustige glijbanen tot glijbanen die wel tot 50 á 60 km per uur gaan! Heb je altijd al een vrije val willen maken? Dat kan in de Pelikaanduik! Dit is een korte maar steile baan met een vrije val van enkele seconden. Behalve de glijbanen is er ook nog een golfslagbad en een buitenbad met ligweide.

Tarieven

Attractiepark en Tikibad € 30,50 per persoon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In welk van deze waterparken ben jij wel eens geweest?

 • Anoniem
 • Moemsy
  Moemsy -
  :o Ik loop achter....
  Beantwoorden
 • Beerrtje
  Beerrtje -
  Ik vrees dat ik ook achter loop....
  Beantwoorden
 • Beerrtje
  Beerrtje -
  Ik vrees dat ik ook achter loop....
  Beantwoorden
 • Beerrtje
  Beerrtje -
  Ik vrees dat ik ook achter loop....
  Beantwoorden
 • fb_10207944608762282
  fb_10207944608762282 -
  Tongelreep in Eindhoven
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Anoniem -
  24 februari 2015 ben ik er voor t laatst geweest en ook echt voor t laatst. Het was er ronduit SMERIG!!! het is dat ik het lullig voor de kinderen vond, maar wat mij betreft was ik rechtsomkeer gegaan.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Anoniem -
  :(:(:(:(noooit meer echt vies zelfs een bacterie opgelopen naar bezoek
  Beantwoorden
 • pwmvdsalm@hotmail.com
  pwmvdsalm@hotmail.com -
  In het Tikibad.
  Beantwoorden