zuipvakantie

5 handige tips voor beginnende surfers

Als je graag wilt leren surfen dan is het verstandig om een keer op vakantie te gaan naar Maui. Op dit eiland van Hawaii vind je namelijk veel goede surfers die je kunnen helpen waardoor jij ook steeds beter zult worden in deze watersport, waarna je later een keer op reis kunt gaan naar Bora Bora om hier te gaan surfen. Ook de onderstaande tips zullen je helpen.

Leer niet alleen

Het maakt niet uit hoe gemakkelijk je denkt dat het eruit ziet, ga nooit alleen surfen. Vraag een ervaren vriend om je les te geven of ga naar een surfkamp op Tahiti bijvoorbeeld om te voorkomen dat je jezelf en anderen verwondt. Ook zul je door dit te doen niet je eigen leven in gevaar brengen.

Gebruik een grote surfplank

Dit is een van de beste surftips voor beginners die je ooit kunt volgen. Sommige mensen komen in de verleiding om zo snel mogelijk op kleinere, kortere boards te springen. Een grote surfplank zal je juist helpen om betere fundamentele mechanica te ontwikkelen en je zult in de vroege stadia veel meer golven vangen.

Kies een goede leraar

Als je besluit om wat surflessen te nemen, onderzoek dan vooraf de leraar. Zorg ervoor dat ze ervaren zijn en goede recensies hebben. Soms leert een goede leraar je niet alleen hoe je moet surfen, maar ze zullen je ook inspireren en je helpen van surfen te houden.

Surf op beginnersgolven

Het gebruik van een strand dat geschikt is voor beginnende surfers is cruciaal voor je surfsucces. Leer surfen op een strand dat bekend staat om zijn goede, constante golven en het hele leerproces zal soepeler verlopen. Pak kleine golven aan voordat je grotere probeert. Na een tijdje zul je vast op die grotere golven kunnen surfen.

Koop een softtop

Vergis je niet, in het begin zul je veel van de tijd op je surfplank zitten, in plaats van erop te staan. Softtops zijn goede instapborden en ze zijn veiliger voor alle betrokkenen dan hun glasvezel- en epoxyalternatieven. Je kunt dus het beste kiezen voor een grote softtop als je eerste surfboard.

Partnerbijdrage: rondreistips.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen