Ontwerp Zonder Titel (42)

Sterke, natuurlijke nagels voor de feestdagen: probeer déze 3 tips

Ben je een nagelbijter of werk je veel met je handen? Met déze tips zorg je voor natuurlijke, sterke nagels vóór de kerst.

1. Minder vaak de nagelsalon bezoeken

Ja, we weten het: nagelsalons zijn enorm populair en na een bezoekje, zien je nagels er mooier uit dan ooit tevoren. Toch hebben veel nagelproducten een negatieve invloed op de conditie van je natuurlijke nagels. Vooral acryl producten en gel nagellak kunnen zorgen voor dunne, breekbare nagels. De UV-lamp die in veel salons wordt gebruikt, kan ervoor zorgen dat de huid rondom je nagels sneller veroudert. Probeer dus niet te vaak naar de nagelsalon te gaan om zo je nagels gezond te houden.

2. Vitamines en mineralen

Als je gezondheid optimaal is, dan zullen je nagels dit ook uitstralen. Drink voldoende water en eet zo gevarieerd mogelijk. Vitamines die belangrijk zijn voor de gezondheid van je nagels, zijn bijvoorbeeld: vitamine C, zink, vitamine B3, biotine, selenium en koper. Twijfel je? Een multivitamine of een vitamine B-complex hebben vaak al een positieve invloed op je nagelgezondheid.

Lees ook: Zó verwijder je thuis BIAB zonder je nagels te beschadigen

3. Kies de juiste producten

Het is verstandig om de juiste producten te gebruiken voor je nagels. Vermijd bijvoorbeeld aceton en kies voor een product met zo weinig mogelijk toxische stoffen. Hierdoor kunnen je natuurlijke nagels slap worden en eventueel afbreken. Door je nagels van binnenuit te voeden met belangrijke vitamines en mineralen en tegelijkertijd de nagels zelf met zo veel mogelijk natuurlijke producten te behandelen, zul jij binnen enkele weken al sterkere natuurlijke nagels hebben.

Lees ook: Weekhoroscoop: dít sterrenbeeld maakt plannen met haar partner

Foto: GettyImages
Bron: Her.ie