biab verwijderen

Zó verwijder je thuis BIAB zonder je nagels te beschadigen

Wie graag lange en sterke nagels wil, boekt tegenwoordig een BIAB-behandeling. Maar hoe kun je de BIAB van je nagels verwijderen zónder naar de salon te gaan?

Wat is BIAB?

Voor we je meer uitleggen over BIAB verwijderen, vertellen we je eerst wat het precies is. BIAB staat voor Builder In A Bottle: een ideaal product voor nagelbijters of mensen met broze nagels die hun nagels willen versterken. De flexibele en verstevigende gel wordt opgebouwd tot een mooie, egale nagel die je uithardt onder een UV-lamp of LED-lamp. Omdat er voeding in het product zit, wordt je nagel tegelijkertijd steviger en gezonder. Ideaal, toch?

BIAB is er in verschillende nude kleuren én je kunt ook experimenteren met verschillende nail art, waardoor je handen er extra gezellig uitzien. Je kunt er zelfs je nagels een tikkeltje mee verlengen. En als je zin hebt in een fellere kleur kun je daarna altijd nog een ander lakje aanbrengen. Dan gebruik je BIAB simpelweg als basecoat.

Ook fijn: BIAB bevat geen heftige of chemische stoffen, dus het is compleet veilig om te gebruiken.

Hoe lang blijft BIAB zitten?

Wat zo fijn is aan BIAB is dat je net als met gel lak wekenlang geen omkijken hebt naar je nagels. Het belooft zo’n drie tot vier weken mooi te blijven. Hoe langer je BIAB gebruikt, hoe sterker de nagel wordt. Als je nagel ernstig beschadigd is, duurt het namelijk wel even voordat ze weer hersteld zijn. Eén BIAB-behandeling verricht dan geen wonderen; waarschijnlijk ben je dan wel een paar maanden tot een half jaar zoet voordat je nagels weer sterk zijn.

Om zo lang mogelijk van je behandeling te genieten, is het aan te raden om je nagels niet te lang te weken (in bad, bijvoorbeeld) en handschoenen te dragen bij het schoonmaken en afwassen. Gebruik je nagels niet als gereedschap; door te pulken laat de BIAB sneller los.

BIAB verwijderen

Dan over naar de orde van de dag: de BIAB verwijderen. Omdat je de afgelopen weken je best hebt gedaan om je nagels sterker te maken middels deze behandeling is het belangrijk om dit zo goed mogelijk te doen. Ga daarom het liefst terug naar je nagelstylist. Maar als je niet in de gelegenheid bent om naar de salon te gaan voor het verwijderen van de BIAB kun je het volgende doen.

  1. Vijl allereerst voorzichtig de bovenlaag van de BIAB (of lak, als je dat nog op hebt) tot het mat is. In de salon gebruiken ze daar een tool voor, thuis kun je een grove vijl gebruiken.
  2. Doe vervolgens aceton op een wattenschijfje, leg op de nagels en dek af met aluminiumfolie. Zo maak je je eigen ‘nail wrap’.
  3. Laat dit 10 tot 12 minuten weken.
  4. Als de BIAB goed loslaat (erg belangrijk!) verwijder je de lak met een bokkenpootje. Zit de BIAB nog te ‘vast’ op de nagel? Laat dan langer weken.
  5. Verzorg de handen en nagels na het verwijderen goed door bijvoorbeeld handcrème en nagelriemolie te gebruiken. Sla deze stap over als je direct hierna opnieuw BIAB of een andere lak aanbrengt.
@ashleighhnailedit removing my biab🤍 #fresh #removal #cleantok ♬ Take care Ari – Amelia-grace❤️‍🩹

Et voilà, BIAB verwijderen doe je dus zo.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: The Gel Bottle, Treatwell
Foto: Getty Images