kerst

Jullie eerste kerst samen? Met déze tips wordt het zeker een succes

De eerste keer kerst vieren met een nieuwe partner, kan best spannend zijn. Déze tips zorgen voor een onvergetelijke kerst.

1. Cadeautjes

Voor kerst wil je je partner graag verrassen met een leuk cadeau.  Misschien wil je zelfs een beetje indruk maken. Het kan handig zijn om van te voren (op een luchtige manier) dit onderwerp ter sprake te brengen. Zo weet je of en hoeveel geld de ander ongeveer aan cadeaus zou willen uitgeven. Ook kun je zo te weten komen wat voor type cadeautjes je partner het meest waardeert. Misschien vindt hij of zij het vooral leuk om doe-cadeautjes te ontvangen of hecht hij of zij veel waarde aan geschreven kaartjes of brieven. Je voorkomt in ieder geval een hoop stress.

2. Tradities

Niet iedereen heeft dezelfde tradities tijdens de feestdagen. Misschien is jouw partner gelovig en brengt hij of zij graag een bezoekje aan de kerk. Jullie kunnen hierin van elkaar verschillen en dat is prima. Samen creëren jullie weer nieuwe tradities.

3. Relatie

Tijdens de feestdagen zijn de meeste mensen vrij. Probeer jullie kerstdagen niet vol te plannen met allerlei verplichte bezoekjes, maar laat genoeg tijd over voor jullie samen. Natuurlijk zijn jullie ook graag bij familie en vrienden, maar het is ook belangrijk om tijd met z’n tweeën te hebben. Duik samen de keuken in voor een kerstdiner of plof op de bank met een zoetsappige kerstfilm. Hierdoor wordt jullie relatie alleen maar sterker.

Lees ook: Dít zijn de meest gemaakte fouten bij het ophangen van de kerstverlichting

4. Familie en vrienden

Tijdens de kerstdagen spendeer je veel tijd met vrienden en familie. Het is belangrijk om samen tijd door te brengen met elkaars familie en ouderwetse tradities in ere te houden. Heb respect voor elkaars gewoontes en probeer hier samen van te genieten. Zo leren jullie elkaar ook goed kennen.

5. Doelen

Oud & nieuw staat voor de deur en het kan fijn zijn om samen over de doelen van 2022 na te denken. Misschien willen jullie samen reizen of is er nog een persoonlijk doel dat je volgend jaar echt wil behalen. Door hier samen over te praten, kunnen jullie gericht naar deze doelen toewerken.

6. Niet te zwaar

De feestdagen vormen het perfecte moment om samen veel tijd door te brengen. Jullie kunnen zelf bepalen hoe deze tijd wordt ingevuld. Waar jullie ook voor kiezen, probeer vooral veel plezier te beleven. Samen creëren jullie waardevolle herinneringen en houd daarom de sfeer luchtig en ontspannen. Op deze manier genieten jullie er namelijk het meest van. Emotioneel beladen gesprekken kun je beter op een ander moment voeren.

Lees ook: IKEA stopt met de verkoop van de goedkope kerstbomen van één euro

Foto: GettyImages
Bron: Theeverygirl.com