ikea actie kerstboom

IKEA stopt met de verkoop van de goedkope kerstbomen van één euro

Wie aan het wachten is tot IKEA weer met de actie komt waarbij je een kerstboom voor een piek op de kop tikt, heeft pech. Je favoriete Zweedse meubelgigant is namelijk niet van plan om dat dit jaar weer te doen.

IKEA stopt met kerstboom-actie

Het is jarenlang ideaal geweest voor je portemonnee, die kerstboom-actie van IKEA. Je rekende € 20,- af voor de boom en je kreeg er een tegoedbon van € 19,- voor terug. Dat betekent dat je kerstboom maar een euro kost. Achter die actie staat de Zweedse woonwinkel niet meer.

“Dit jaar stoppen we bij IKEA met onze kerstbomenactie: ‘Een kerstboom voor 1 piek'”, schrijven ze op hun website. “We streven ernaar dat een aankoop bij IKEA altijd een verantwoorde keuze is. Een kerstboom aanbieden voor € 1,- past daar niet bij, dus daar hoefden we niet lang over te bomen.”

Duurzame alternatieven

Als je er inmiddels (ook) niet meer achterstaat om ieder jaar een echte kerstboom te kopen en weer weg te gooien, zijn er verschillende alternatieven die duurzamer zijn. Denk bijvoorbeeld aan een mooie nepperd aanschaffen waar je jarenlang mee doet. Of adopteer een boom als je wel een echte, maar geen wegwerpboom wil. Deze bomen worden in het nieuwe jaar opnieuw gepland, zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden tijdens de volgende feestperiode.

Lees ook: Een echte kerstboom of kunstboom? Zó maak je de juiste beslissing

Bron: IKEA
Foto: Getty Images

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *