kerst

Bewezen: mensen die (vroeg) kerstverlichting ophangen, zijn vriendelijker

Ben jij altijd een tikkeltje vroeg met het ophangen van de kerstversiering? Geen zorgen. Volgens de wetenschap ben je dan erg vriendelijk.

Kerst

Je kent altijd wel mensen in de straat die qua decoratie flink uitpakken tijdens de kerst. Uit een onderzoek blijkt dat mensen die (veel) kerstverlichting gebruiken, door buren als vriendelijker worden gezien. Zo moesten de deelnemers, op basis van foto’s van huizen, inschatten of ze de inwoners wel of niet vriendelijk vonden. De mensen die als vriendelijk werden gezien, woonden in ‘open’ huizen waarbij je kon zien dat er geleefd werd. Kerstdecoratie hoorde hier ook bij.

Lees ook: Bewezen: koppels die samen kerstfilms kijken, zijn gelukkiger

Sociaal

Huizen die eerst als minder sociaal werden beoordeeld, werden socialer zodra er kerstverlichting werd opgehangen. Zodra er bijvoorbeeld een grote sneeuwpop in de tuin werd gezet, zagen buren dit als sociaal en vriendelijk. Een teken van openheid. Niet alleen zal je stemming dus verbeteren als je vroeg je kerstversiering ophangt. Je wordt door je buren ook nog eens als een socialer en vriendelijker mens gezien.

Lees ook: Dit wil je: Action verkoopt nu dít leuke dierenkussen voor kerst

Foto: GettyImages
Bron: MentalFloss.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.