5 signalen dat je hond jou als zijn moeder ziet

5 signalen dat je hond jou als zijn moeder ziet

Er is bijna geen beter gevoel dan de liefde tussen jou en je hond. Je hebt je geliefde viervoeter geleerd wat goed en fout is, neemt ‘m mee op vakantie en plant je dagen rondom je hond heen. Je ziet je huisdier niet als ‘gewoon’ een hond, maar als onderdeel van je gezin. Maar wist je al dat je hond zich ook zo kan voelen?

Signalen dat jouw hond je als zijn moeder ziet

Door zijn gedrag kan je hond duidelijk maken hoe belangrijk je voor hem bent. Dat hij je als zijn ‘pawrent’ ziet. Ja, dat lees je goed: honden kunnen jou maar al te goed als hun ouder zien, net zoals jij ze als hun kind behandelt. Aan de volgende signalen merk je dat de liefde niet alleen wederzijds, maar ook fur real is.

1. Je hond geeft je ‘kusjes’

Honden likken je niet enkel uit enthousiasme. Ervaar het ook zeker niet als vervelend als je hond zo’n beetje geobsedeerd is met jou likken. Honden likken namelijk om verschillende redenen, waaronder om je aandacht te trekken en te laten weten dat ze blij zijn om je te zien. Het is een teken van affectie.

Lees ook: Kunnen honden eigenlijk ook vriendschappen sluiten?

2. Je hond volgt je

Een hond die als een schaduw meebeweegt bij iedere stap die je zet, is als het ware een kind. Zij volgen jou immers ook als eendjes door een winkel (mits ze niet zelf op ontdekking gaan!). Honden volgen hun baasje omdat je iets belangrijks geeft, zoals aandacht, eten en liefde, net zoals je bij een kind doet.

3. Je hond maakt oogcontact

Honden vinden het niet fijn om oogcontact te maken. Het liefst draaien ze hun hoofd weg. Merk je dat jouw hond met die veel te schattige puppyogen in je ogen staart? Dan is het een hartverwarmend teken hij je vertrouwt en als zijn moeder ziet.

Lees ook: Elvira houdt meer van haar hond Joy dan van haar echtgenoot

4. Je hond kwispelt

Niemand is zo blij dat je er weer bent als een hond. Een mooi signaal als hij z’n staart vaak kwispelt als hij je ziet. Het is namelijk een signaal van geluk, affectie en jullie sterke connectie. Eén van de tekenen dat hij je als zijn ouder ziet.

5. Je hond slaapt in je bijzijn

Honden zijn op hun kwetsbaarst als ze slapen. Dat ze zich veilig genoeg voelen om bij jou in de buurt in slaap te vallen (of nog fijner: tegen jou aan, of bij je voeten), dan is dat een goed teken. Het is het ultieme signaal van vertrouwen en affectie, als een kind die graag in de buurt van z’n moeder blijft.

Vriendin’s favoriet

Maak het verzorgen van je hond na een modderig avontuur gemakkelijk met de professionele hondenföhn. Snel droog en zacht, net als in een salon, dankzij het stille design en 4 opzetstukken. Ideaal voor elk hondenbaasje. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images