Puppy Checklist

De ultieme puppy-checklist: 7 onmisbare items voor jouw nieuwe huisgenoot

Een lief pluizig bolletje vol energie staat op het punt jouw leven te betreden. Jij, op je beurt, staat op het punt van de spannendste aankopen ooit. Want, voorbereiding is het halve werk. Laten we de zeven must-haves eens doornemen voor de komst van je nieuwe viervoetige vriend.

De ultieme puppy-checklist

1. Een veilige woonomgeving

Allereerst, voordat die kleine rakker door de voordeur stapt, moet jouw huis puppyproof zijn. Zorg ervoor dat gevaarlijke objecten buiten bereik zijn. Dit betekent dat schoonmaakmiddelen, medicijnen en kleine voorwerpen veilig opgeborgen zijn. Daarnaast is het van belang om onveilige plekken, zoals de trap, af te schermen.

2. Eten 

Natuurlijk heeft je puppy honger. Daarvoor heb je kwaliteitsvoer nodig dat past bij zijn leeftijd, grootte en ras. Daarnaast zijn voer- en waterbakken onmisbaar. Vergeet niet, de bakken moeten stabiel zijn en gemakkelijk te reinigen.

3. Slaapplek

Een comfortabele slaapplek voor je nieuwe vriendje is van essentieel belang. Een zachte en warme mand of bench waar hij zich veilig voelt is ideaal.

4. Speelgoed

Dit lijkt misschien niet het meest noodzakelijke, maar een puppy heeft veel energie. Speeltjes helpen hem deze kwijt te raken, terwijl hij tegelijkertijd leert over zijn omgeving. Kauwspeeltjes zijn ook goed voor de ontwikkeling van zijn tanden.

5. Hygiëne

Poepzakjes en een setje voor de vachtverzorging zijn basisbenodigdheden voor je pup. Hoewel het misschien niet het leukste klusje is, zijn schone oren, tanden en vacht cruciaal voor de gezondheid van je hond.

6. Training

Om je hond goed gedrag bij te brengen en hem zindelijk te maken, zijn trainingshulpmiddelen nodig. Denk aan beloningen, zoals gezonde hondensnacks, en zindelijkheidspads, zoals onderstaande milieuvriendelijke.

7. Een dierenarts

Last but not least, het is van belang om alvast een goede dierenarts te zoeken. Vaccinaties en regelmatige check-ups zijn onontbeerlijk om je puppy gezond en gelukkig te houden.

Voilà, dit zijn de zeven basiselementen die jij nodig hebt voor de komst van je nieuwe gezinslid. Vergeet niet, hoewel deze lijst jou goed op weg helpt, is het belangrijkste ingrediënt onvoorwaardelijke liefde en geduld. Jouw pup zal jouw steun en aandacht nodig hebben, meer dan wat dan ook. Veel succes en geniet van je nieuwe beste vriend!

Tip van de redactie

Sacha en Martin Gaus’ Puppymanieren is hét opvoedboek voor puppy’s (en baasjes). Wat moet je doen en laten om te zorgen dat de hond niet het heft in eigen pootjes neemt? Zo kan je puppy spelenderwijs leren, zonder dat je hoeft te mopperen of te straffen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 6x waarom een puppy in huis hartstikke goed is voor je gezondheid

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker