puppy

6x waarom een puppy in huis hartstikke goed is voor je gezondheid

Een puppy in huis is natuurlijk veel werk, maar wist je dat het ook een heleboel voordelen met zich meebrengt? Wij zetten ze even op een rijtje.

Puppy

Na maandenlang te hebben gewacht, is het dan eindelijk zover. Je mag je puppy gaan halen. Vergis je echter niet: een hondje opvoeden kost veel tijd en energie. Misschien is het meer werk dan je van te voren had gedacht, maar het levert ook een heleboel op. We sommen ze even voor je op.

1. Minder stress

Wist je dat een puppy jouw stressniveau verlaagt? Het hondje vraagt dan wel veel aandacht, maar zorgt er hierdoor wél voor dat je minder met jezelf bezig bent. Het gevolg is dat je veel minder zult piekeren, waardoor je bloeddruk verlaagt.

2. Betere weerstand

Ook is het zo dat mensen met een huisdier minder snel ziek worden én sneller genezen dan mensen zonder een huisdier.

Lees ook: Bewezen: tijd doorbrengen met je huisdier maakt je gelukkiger

3. Goed voor de ontwikkeling van je kind

Kinderen die opgroeien met een huisdier zullen zich op cognitief, emotioneel en gedragsmatig beter ontwikkelen. Ook zijn ze vaak meer empathisch en socialer in de omgang.

4. Minder bezoekjes aan de huisarts

Het is uit onderzoek gebleken dat huisdiereigenaren minder vaak bij de huisarts komen. Dit komt doordat zij minder vaak fysieke en mentale klachten ontwikkelen. Daarnaast herstellen mensen die een hartaanval hebben gehad sneller wanneer er een huisdier in de buurt is.

5. Minder angst

Een puppy in huis vermindert ook pijn- en angstgevoelens. Door het fysieke contact met het dier wordt namelijk het pijnproces in het lichaam vertraagt.

6. Meer beweging

Ten slotte zorgt een jonge hond ervoor dat je meer beweegt. Ook dit heeft uiteraard een positief effect op je mentale en fysieke gezondheid.

Lees ook: Vanaf déze temperatuur is het te koud om je hond uit te laten

Foto: GettyImages
Bron: Thesprucepets.com