Hondvriendelijke Hotels Zeeland Wat kost een hond in een hotel? Wat te doen met je hond als je op vakantie gaat

Interessant: zó weet jouw hond wanneer jij thuiskomt

Staat jouw hond altijd bij de deur te wachten als je thuiskomt? Kan hij of zij dit ruiken of horen? Zó zit het (waarschijnlijk).

Associatief leren

Je hond kan misschien geen klok lezen of heeft geen besef van tijd, maar toch lijkt je viervoeter te weten wanneer je thuiskomt. Hoe zit dit dan precies? Hoogstwaarschijnlijk heeft dit te maken met associatief leren. Een hond kan goed prikkels in de omgeving signaleren en weet ook welk gedrag hierbij hoort. Een hond kan door jouw lichaamstaal bijvoorbeeld weten of je verdrietig of juist blij bent. Daarnaast kan een hond bijvoorbeeld het geluid van jouw auto herkennen en zo weten dat je in de buurt bent. Het geluid (de prikkel) vertelt hem of haar dus dat je bijna thuiskomt (het gedrag). Dit valt dus onder associatief leren.

Lees ook:  7 meest actieve honden voor mensen met een sportieve levenstijl

Andere aanwijzingen

Misschien dat je nu denkt: heel leuk bedacht, maar ik heb geen auto en mijn hond lijkt alsnog te weten wanneer ik thuiskom. Het kan ook zo zijn dat jij bijvoorbeeld altijd om 17.00 thuiskomt en om 16.30 altijd een bus of een groep fietsers langsrijdt. Je hond legt dan de link tussen deze prikkel en het gegeven dat jij nu binnenkort thuiskomt. Soms wordt er ook wel eens gedacht dat mensen een bepaalde geur achterlaten en dat jouw hond weet dat als de geur bijna helemaal is verdwenen, jij weer thuis zal komen. Het is dus nog niet helemaal duidelijk hoe dit allemaal werkt, maar dat honden dingen goed kunnen aanvoelen is een ding dat zeker is.

Vriendin’s favoriet

In Door de ogen van de hond van Jos Oosting komen alle obstakels aan bod, zoals: trekken aan de riem, niet alleen kunnen zijn, onzekerheid, opspringen en nog veel meer. Het uitgangspunt van het boek is dat je leert begrijpen waarom je hond bepaald gedrag laat zien. Je leert alles over hondentaal, trainingstechnieken en het oplossen van specifiek probleemgedrag. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Op vakantie met je hond: hier moet je op letten

Foto: GettyImages
Bron: News.ncsu.edu

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.