Ontwerp Zonder Titel 2021 05 12t144558.598

Aha: zó verminder je die vervelende mee-eters op je neus

Veel mensen hebben last van mee-eters op hun neus. Wat kun je nu het beste wel én niet doen om ze te verwijderen? Wij leggen het uit.

Neus

Bij de meeste mensen komen zulke onzuiverheden vooral op hun neus voor. Dit komt doordat de poriën daar het grootst zijn en op deze plek de meeste olie wordt geproduceerd. Dit zorgt voor die vervelende mee-eters.

Wel doen

Producten met BHA, ofwel Beta Hydroxy Acid, helpen om de olieproductie te verminderen. BHA gaat bacteriën tegen, verwijdert dode huidcellen en bestrijdt overtollig talg. Precies wat je huid nodig heeft, dus. Wat ook kan helpen is een masker. Probeer alleen op je neus een uitdrogend kleimasker aan te brengen. De overige delen van het gezicht besmeer je met een hydraterend masker. Vergeet niet om je gezicht ook in te smeren met voedende crèmes. Vaak zijn verstopte poriën namelijk het gevolg van dehydratie. Kies eventueel voor een crème die ook overtollige talgproductie tegengaat.

Lees ook: Wat kun je doen om een stralende huid te krijgen?

Niet doen

Hoe verleidelijk het ook klinkt, laat die neusstrips maar voor wat ze zijn. Het kan een fijn gevoel geven om die vervelende zwarte mee-eters met een soort plakstrip te verwijderen. Echter doen deze strips niets aan de opbouw van onzuiverheden. Je neus zal even glad aanvoelen, maar vaak zijn de mee-eters in een mum van tijd ook weer terug. Wat ook niet helpt, is het uitduwen van de mee-eters. Ook al is het heel verleidelijk om te doen. Door het duwen, kan de vuiligheid van zo’n mee-eter nog dieper in je huid belanden, waardoor het genezingsproces langer duurt. Tot slot is het advies om je gezicht niet te vaak met agressieve producten te wassen of te verzorgen. Hiermee wil je onzuiverheden tegengaan, maar je huid zal hierdoor alleen maar meer olie gaan produceren om zo een beschermlaag te creëren.

Lees ook: Anna Nooshin heeft haar haren blond geverfd en deelt resultaat

Foto: GettyImages Bron: MindBodyGreen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *