wijn drinken voor slapen

Waarom het tóch niet zo’n goed idee is om voor het slapen wijn te drinken

We doen het (bijna) allemaal wel eens: een wijntje drinken voor het slapen gaan. Je wordt er rozig van en zou er beter van slapen. Toch is het nemen van een alcoholische versnapering voor het slapen gaan volgens slaapexperts een slecht idee.

Wijn voor het slapen gaan

Eén op de twintig mensen drinkt iedere voor het slapen gaan een borrel. De één doet dit om lekker te kunnen slapen, en de ander doet het onbewust op een terras of op de bank met vriendinnen. Wat ook de reden is waarom je zo nu en dan een borrel neemt voor het slapen, in beide gevallen gaat de kwaliteit van je slaap achteruit. Zo voelt het misschien alsof je in coma ligt, maar niets is minder waar. Zware alcoholconsumptie vermindert de slaapkwaliteit aanzienlijk en verhoogt zelfs de slaperigheid overdag, de dag erna. overdag.

De oplossing? Drink wat eerder op de avond een drankje en drink na acht uur ‘s avonds alleen nog water, thee of iets wat alcoholvrij is. Probeer iedere dag op hetzelfde tijdstip op te staan en naar bed te gaan om in een gezond slaapritme te komen.

Lees ook: ‘Met déze truc geef je je goedkope wijn makkelijk een dure smaak’

Conclusie: dat glas wijn kun je vanavond beter maar laten staan.

Beeld: Getty Images, bron: link.springer.com, Margriet