Ontwerp Zonder Titel 2023 06 30t084035.923

Is er geen wederkerigheid in jullie vriendschap? Zó ga je ermee om

Heb je het idee dat voor jij energie steekt in jullie vriendschap? Wij geven een aantal tips om hiermee om te gaan.

Vriendschap

Een vriendschap moet van twee kanten komen. Daarbij is het niet gek dat er periodes zijn waarin jij er meer energie insteekt en andere periodes waarin je vriendin meer van zich laat zien/horen. Het gaat erom dat er een balans is, waar jullie allebei tevreden mee zijn. Er ontstaat frictie op het moment dat één van de twee veel energie steekt in de vriendschap en de ander weinig tot niets van zich laat horen. Waarschijnlijk voel je je boos en/of gefrustreerd en snap je niet waarom de vriendschap in één keer verandert lijkt te zijn.

Lees ook: Sandra: ‘Ik werd verliefd op de man van mijn beste vriendin’

Tips

De eerste stap naar herstel, is het gesprek aangaan. Het is ongezond om al die opgebouwde frustraties continu bij je te dragen. Voer een gesprek en kijk wat de ander te zeggen heeft. Misschien heeft ze het momenteel heel druk en is ze zich niet bewust van haar gedrag. Luistert ze goed naar je en wil ze, net als jij, naar een oplossing zoeken? Dat is goed nieuws. Als je het gevoel hebt dat ze hetgeen dat jij zegt, niet serieus neemt, dan kan het gesprek nog meer frustratie opwekken. Vooral als je merkt dat de situatie vervolgens onveranderd blijft. Het is dan vooral aan jou om te bepalen of je deze vriendschap wil voortzetten. Levert het contact nog voldoende energie op, ondanks dat de vriendschap minder intensief is dan voorheen? Denk hier goed over na en hierbij zijn geen foute antwoorden.

Tip van de redactie

Hechte vriendschappen beïnvloeden wie we zijn, de keuzes die we maken en hoe we ons voelen. Toch krijgen deze relaties te weinig aandacht en wordt er nauwelijks gesproken over hoe we ze gezond houden. In Ware vriendschap word je uitgenodigd je liefste vriendschappen te vieren juist omdát ze complex zijn, en waar nodig ervoor te vechten – zoals je dat ook voor de liefde zou doen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 20x Vriendin + Vriendin Verrassingspakket t.w.v. € 75

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.