Ontwerp Zonder Titel (50)

Wat is veiliger: slapen in een hotel of Airbnb?

Je kunt ervoor kiezen thuis te blijven deze zomer, maar misschien wil je er eigenlijk toch wel een paar dagen tussenuit. Wat is dan de veiligste keuze: een hotel of airbnb?

Risico’s

Natuurlijk loop je altijd risico op besmetting zodra je op vakantie gaat. Om dit risico zo klein mogelijk te houden, is het belangrijk je te verdiepen in een aantal zaken. Waar wil je naartoe? Wat zijn de afspraken en richtlijnen van het hotel of de Airbnb? Het kan namelijk erg slim zijn om een verblijf te kiezen waar je contactloos kunt inchecken of waar ze mensen van verschillende huishoudens niet in één lift toelaten.

Lees ook: Op vakantie in Nederland? Je betaalt de hoofdprijs

Vraag je het volgende af

Volgens experts is het belangrijk om je af te vragen met hoe veel mensen (buiten je eigen huishouden) je jouw vakantieruimte gaat delen. Een hotel kan zeer schoon zijn, maar als jij iedere dag een zwembad moet delen met tientallen anderen, is het alsnog geen slimme keuze.

Verstandiger is het dan ook om een Airbnb te boeken waar je jouw eigen ruimte hebt en waar ze gebruikmaken van een zogenoemde ‘lockbox’. Je hoeft op deze manier geen contact te hebben met de persoon die de ruimte verhuurt.

Bereid je voor

Heb je jouw keuze gemaakt? Zorg er dan altijd voor dat je voorbereid op pad gaat. Maak de ruimte waar je verblijft altijd schoon en desinfecteer zo goed mogelijk. Zo kun jij zorgeloos genieten van een fijne vakantie.

Lees ook: Margje: ‘Vlak na onze topvakantie verbrak hij onze relatie’

Foto: GettyImages
Bron: HelloGiggles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen