Ontwerp Zonder Titel 2023 02 22t101504.273

Bewezen: verliefdheid zorgt voor een jongere uitstraling

De eerste periode waarin je verliefd bent, zie je alles door een roze bril. Die kriebels in je buik zorgen zelfs voor een jonge uitstraling.

Verliefdheid: het knuffelhormoon

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Je wordt verliefd en je kunt aan niets of niemand anders meer denken. Je overlaadt je vrienden en familie met (overbodige) informatie over je nieuwe crush en je hebt jullie hele toekomst al uitgestippeld. Als je verliefd bent, heb je vaak ook een bepaalde glow. Misschien is je dit wel eens opgevallen toen een vriendin verliefd werd? Je kunt niet direct benoemen wat het is, maar een verliefd persoon ziet er altijd goed uit. Uit een onderzoek blijkt nu dus ook dat verliefdheid een positieve invloed heeft op je huid. We leggen je even uit hoe dit precies zit.

Lees ook: Alicia heeft een vriend, maar is verliefd op haar nieuwe buurman

Oxytocine

Je hebt vast wel eens gehoord van het hormoon oxytocine. Oxytocine is een neurotransmitter, welke een belangrijke rol speelt bij de sociale verbinding met anderen en gevoelens van plezier. Vaak wordt dit hormoon ook wel het liefdeshormoon genoemd, omdat je lichaam dit hormoon tijdens aanraking, knuffelen en seks aanmaakt. Het blijkt nu dat oxytocine niet alleen in je hersenen aanwezig is, maar ook in je huid. Uit een kleinschalig onderzoek blijkt nu dat vrouwen met een hoog oxytocine gehalte, weinig tekenen van huidveroudering laten zien. Hierbij is rekening gehouden met externe factoren, zoals invloed van de zon. De onderzoekers laten weten dat het om een kleinschalig onderzoek gaat en dat meer onderzoek nodig is om deze resultaten te ondersteunen. Voor nu in ieder geval goed nieuws voor alle verliefde mensen.

Tip van de redactie

Waarom ik van je hou is een lief en vrolijk invulboek met diepgaande, grappige en emotionele vragen en opdrachten, allemaal met maar één doel: jouw liefde voor de ander in woorden te vatten. Het is het meest persoonlijke cadeau dat je kunt geven, en eenmaal ingevuld is het ook nog eens een bijzondere liefdesverklaring. Voor meer info klik op onderstaande button.

Waarom Ik Van Je Hou
Bekijk bij bol.com

Lees ook: Weekhoroscoop: dít sterrenbeeld wordt tot over haar oren verliefd

Foto: GettyImages
Bron: Mindbodygreen.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.