slapen

Gedroomd dat je verdwaald was? Dít kan het betekenen

Je kunt de weg naar huis niet meer vinden of loopt verloren rond in een onbekende stad. Dít betekent het als je droomt dat je verdwaald bent.

Verdwaald

Vaak hebben dromen niet direct een specifieke betekenis. Je hersenen verwerken tijdens de slaap alle dingen die overdag zijn gebeurd. Sommige dromen hebben wel een diepere betekenis. Dit zijn de levendige dromen die uren nadat je wakker bent geworden, nog in je hoofd spelen. Zo ook een droom waarbij je verdwaald bent en in paniek wakker wordt. Er zijn een aantal verklaringen voor deze droom. Zo kan het zijn dat je je in het echte leven wat verloren voelt. Misschien is een bepaalde zekerheid in je leven plotseling weggevallen of wordt er momenteel iets te veel van je gevraagd. Als de droom ook nog eens in een donkere omgeving plaatsvindt, zou het kunnen zijn dat je je kwetsbaar voelt. Als de droom overdag plaatsvindt, dan kan het zijn dat er iets speelt in je dagelijks leven waardoor jij je verloren en angstig voelt.

Lees ook: Dít zijn de 9 meest voorkomende relatie dromen (mét betekenis)

Verklaringen

Een droom waarin je verdwaald bent, kan ook betekenen dat je in het echte leven iets kwijt bent. Je voelt je misschien alleen en verloren. Niemand die je kan helpen om de leegte op te vullen. Een andere mogelijke verklaring voor deze droom is dat je een grote verandering doormaakt. Denk aan een nieuwe relatie, een verhuizing, een scheiding of misschien ben je net moeder geworden. Je brein moet wennen aan een nieuwe situatie en dit kan leiden tot onzekerheid. Andere mogelijke verklaringen voor deze droom kunnen te maken hebben met werk en/of je relatie. Vooral als je droomt dat je continue dezelfde weg bewandelt, kan het zijn dat je iets aan je werksituatie moet veranderen. Misschien wil je dit ook, maar weet je niet zo goed welke richting je dan uit moet. Ook kan een herhaaldelijke droom over verdwalen, erop wijzen dat het niet zo lekker loopt in je relatie. Misschien wil je de relatie beëindigen, maar vind je dit een enorm grote stap. Levendige dromen die vaak terugkomen, willen je namelijk vaak wat vertellen. Probeer na te gaan welke dingen in je leven je zou willen veranderen.

Lees ook: Je dromen onthouden? Met déze tips lukt het je zeker

Foto: GettyImages
Bron: Bustle.com