Ontwerp Zonder Titel 2023 02 20t104145.926

3 simpele tips om je relatie fris en spannend te houden

Je relatie fris en spannend houden, hoeft absoluut niet moeilijk te zijn. Probeer daarom déze 3 handige tips.

1. Waardering uitspreken

Als je een lange tijd met iemand samen bent, neem je sommige dingen soms voor lief. Misschien doet je partner altijd de afwas of kan hij of zij heerlijk koken. Vaak maak je de fout dat je dénkt dat de ander wel weet dat je hem of haar waardeert. Het blijft belangrijk om je waardering uit te spreken. Zo voelt de ander zich gezien en gehoord. Probeer eens na te gaan welke dingen je waardeert aan je partner en spreek deze uit. Je zult zien dat er direct een positieve sfeer ontstaat waar jullie allebei profijt van hebben.

2. Let op signalen

Vaak denk je al te weten wat je partner wil vertellen of ben je te veel bezig met je eigen to-do lijst. Het kan heel pijnlijk voor de ander zijn, als je zijn of haar signalen mist of negeert. Probeer daarom aandacht te hebben voor de (non-verbale) signalen van je partner. Is er iets dat je partner je wil vertellen? Draai dan niet weg van het gesprek maar laat zien dat je naar hem of haar wil luisteren. Stel vragen en luister écht naar wat je partner zegt. Vaak hoef je het probleem ook niet op te lossen, maar is het bieden van een luisterend oor al meer dan voldoende.

Lees ook: Hanneke: ‘Ik heb een heel goede relatie, maar aan seks moet ik niet denken’

3. Positieve houding aannemen

Vooral als je al lang met je partner samen bent, is het verleidelijk om kritisch te zijn. Als je zelf niet lekker in je vel zit,  zie je vooral de negatieve kenmerken van je partner. Om deze negatieve spiraal te kunnen doorbreken, is een positieve houding een vereiste. Kijk eens goed naar je partner: wat vind je zo leuk aan hem of haar? Door de positieve kenmerken te zien en te benoemen, zal jullie relatie ook een boost krijgen. Waarschijnlijk voel je ook weer kriebels in je buik. Zó houd je je relatie fris en spannend.

Vriendin’s favoriet

De populaire klassieke Satisfyer Pro 2 garandeert explosieve sensaties met zijn innovatieve drukgolf stimulatie. De 11 programma’s en het high-tech apparaat bieden je contactloos genot, welke je altijd en overal kan ervaren dankzij de oplaadbare batterij. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Deze slechte gewoonte is niet goed voor je relatie volgens een relatietherapeut

Foto: GettyImages
Bron: Psychologytoday.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Luchtdruk vibrator