Deze slechte gewoonte is niet goed voor je relatie volgens een relatietherapeut

Deze slechte gewoonte is niet goed voor je relatie volgens een relatietherapeut

Overschreden grenzen, terugkerende conflicten en jaloezie: zomaar een paar rode vlaggen die in relaties voor kunnen komen. Van ongezond gedrag kun je afscheid nemen. Net zoals van de volgende slechte gewoonte, aldus een relatietherapeut.

Slechte gewoonte in je relatie

Het kan niet altijd pais en vree zijn in een relatie. Soms is een conflict juist goed om de lucht te klaren. Toch zijn er nog andere dingen die je misschien doet die eigenlijk niet zo gezond zijn. Zoals het volgende, als het aan relatietherapeut Elizabeth Earnshaw ligt.

Je leeft langs elkaar heen omdat je agenda bomvol zit

In eerste instantie is het voor een partner misschien heel aantrekkelijk dat je zo drukbezet bent. Ben je ook iemand die veel ballen – lees: werk, huishouden, talloze hobby’s en grote sociale kring – hooghoudt? Dan kan dat op de lange termijn er juist voor zorgen dat je minder intiem met elkaar bent of zelfs elkaar naar de keel vliegt.

Voorbeeld: je staat allebei vroeg op, gaat vervolgens naar je werk, na een lange dag op werk staat er nog een sportles gepland, er moet gegeten worden, daarna wil je eigenlijk nog samen iets doen én die ene serie afkijken, om vervolgens met z’n tweeën diep verzonken in de zoveelste app op je telefoon op de bank te zitten.

Lees ook: Van deze veelvoorkomende slechte gewoonte in je relatie kun je beter dit jaar nog afscheid nemen

Durf nee te zeggen

Het gevaar dat op de loer ligt, is dat je elkaar kwijtraakt. De verbinding gaat weg, omdat er weinig tijd is voor quality time. Het helpt om vaker nee te zeggen: je kunt nu eenmaal niet óveral bij zijn of de zoveelste hobby oppakken. De dag heeft immers maar 24 uur en er moet ook nog geslapen worden.

Maak een lijstje met waaraan je tijd kwijt bent op een dag en hoe lang dat dan duurt. Ook de tijd die je samen doorbrengt. Vind je dat er meer tijd met z’n tweeën ingepland moet worden? Dan moet er iets anders wijken. Door prioriteiten te stellen verval je minder snel in het patroon dat je agenda overvol is en je langs elkaar heen leeft. Op die manier vind je een betere balans tussen je eigen leven en hobby’s en jullie leven samen.

Lees ook: Lyndsey: ‘De nieuwe vriend van mijn zus bleek mijn onenightstand’

Tip van de redactie

Zou je graag willen dat je relatie meer in balans komt? Lees dan eens de bestseller: Liefde is een werkwoord. Zo ontdek hoe je kan omgaan met positieve en negatieve gevoelens in een relatie. Je komt te weten welke fasen er in een huwelijk zijn. Of het mogelijk is om een langdurige relatie nog te veranderen. En nog veel meer. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Liefde Is Een Werkwoord
Bekijk bij bol.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: Well and Good
Foto: Getty Images