Workout Workouts

Dít is waarom sporten kan helpen om je PMS-klachten te verlichten

Premenstruele klachten zijn vaak geen pretje. Wij vertellen waarom sporten een positief effect op je PMS-symptomen kan hebben.

PMS-klachten

Veel vrouwen krijgen zo’n tien dagen tot een week voor de menstruatie last van vervelende PMS-klachten. Dit zijn klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, obstipatie, stemmingswisselingen, vermoeidheid, vocht vasthouden en een onzuivere huid. Je voelt je niet optimaal en je weet dat je menstruatie voor de deur staat. Vooral door vermoeidheidsklachten, heb je misschien niet zo’n zin om te gaan sporten. Uit een onderzoek van 2018 blijkt dat door het uitvoeren van aerobic oefeningen, PMS-symptomen verminderden. Drie keer per week zo’n 20 minuten sporten, zou ervoor zorgen dat klachten als hoofdpijn en misselijkheid afnemen. Zo lukt het je dus om op een natuurlijke wijze PMS-klachten te verminderen.

Lees ook: Bewezen: dít doel zorgt voor motivatie om te gaan sporten

Sporten tijdens je menstruatie

Als je menstruatie eenmaal is aangebroken, kan het zijn dat je nog steeds last hebt van vermoeidheid, hoofdpijn en buikpijn. Toch zou wat beweging geen kwaad kunnen en kan het zelfs een positief effect hebben. Work-outs als zwemmen en stretchen kunnen goed werken. Stretchen is laagdrempelig, maar zorgt er wel voor dat je spieren losser worden en je lichaam aan het werk wordt gezet. Merk je dat je juist wel wat meer energie hebt? Ga dan naar buiten voor een wandeling of misschien zelfs een stukje hardlopen. Vooral in deze periode van de maand is het belangrijk om naar je lichaam te luisteren.

Tip van de redactie

Hét complete setje herbruikbaar bamboe maandverband waardoor eenmalig maandverband overbodig wordt. Vrouwen hebben in hun leven ontzettend veel maandverband en inlegkruisjes nodig. En dit is dé duurzame oplossing! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Herbruikbaar Maandverband
Bekijk bij bol.com

Lees ook: Erg vermoeid na het sporten? Híer zou het door kunnen komen

Foto: GettyImages
Bron: Thelist.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.