Ontwerp Zonder Titel 2023 01 20t173823.969

Bewezen: met sokken aan slapen, verbetert je nachtrust

Slaap jij met of zonder sokken? Uit onderzoek blijkt dat door je sokken aan te houden in bed, je nachtrust verbetert.

De eeuwige discussie

Met of zonder sokken je bed inkruipen? Er is een groep mensen die absoluut geen sokken draagt in bed. Zo vinden sommige mensen het onhygiënisch of vies. Een andere groep mensen, vaak de koukleumen, slaapt wel liever met sokken aan. Een voorkeur is natuurlijk geheel persoonlijk, maar als je vaak slecht slaapt, dan is dit artikel wellicht wél interessant. Uit een onderzoek van 2018 blijkt namelijk dat het dragen van sokken in bed, je nachtrust zou verbeteren. Mensen uit dit onderzoek vielen sneller in slaap en sliepen ook goed door.

Lees ook: Zó kun jij het beste slapen volgens je sterrenbeeld

Alternatieve oplossingen

Ben je een slechte slaper, maar vind je met sokken slapen toch echt een no-go? Dan zijn er gelukkig nog andere mogelijke oplossingen voor jouw slaapprobleem. Zo blijkt uit een onderzoek van 2020 dat het nemen van een (voeten)bad voordat je naar bed gaat, ook je nachtrust bevordert. Vooral gedurende de winterperiode zou zo’n warm bad goed helpen bij slaapproblemen. De algemene conclusie is dat warme voeten, je nachtrust positief beïnvloeden. Of je nu kiest voor die wollen sokken of toch voor dat ontspannen voetenbadje voordat je je bed induikt.

Lees ook: Naakt slapen of een pyjama aan: dít is de beste keuze

Tip van de redactie

Heb je wel eens moeite met wakker worden? Of wil je ontspannen in slaap vallen? De nieuwe DistinQ Wake-Up Light is speciaal ontworpen om een gezond(er) slaapritme te creëren. Met de wekkerfunctie wordt het licht vóór je wektijd geleidelijk sterker; zo word je op een natuurlijke manier wakker. Voor meer info klik op onderstaande button.

Distinq Wake Up Light
Bekijk bij bol.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: GettyImages
Bron: Jpost.com