Slapen volgens je sterrenbeeld

Zó kun jij het beste slapen volgens je sterrenbeeld

Voldoende slaap is niet alleen belangrijk om volgende dag uitgerust te zijn, maar ook voor je gezondheid. Natuurlijk verschilt het per persoon hoeveel slaap je ‘s nachts nodig hebt. Wist je dat je sterrenbeeld ook wat zegt over je manier van slapen? Denk bijvoorbeeld aan het aantal uur slaap en het beste tijdstip om je bed in te duiken.

Benieuwd hoeveel uur slaap jij nodig hebt? Zó kun jij het beste slapen volgens je sterrenbeeld

Ram

Als Ram heb jij niet zoveel slaap nodig om overdag energiek te zijn. Met maar 5 tot 6,5 uur slaap kun jij de volgende dag gewoon op je best zijn. Tot in de kleine uurtjes nog even een paar afleveringen kijken van je favoriete serie? Dat is voor jou geen probleem. Als je rond 02:00 uur gaat slapen komt het helemaal goed. Bof jij even!

Stier

Jij krijgt energie van slapen, Stier, maar dit is niet het enige waar jij energie van krijgt. Door goed op je voeding te letten en voldoende te bewegen zorg jij ervoor dat je met zo’n 7 uur slaap voldoende uitrust. Je bent geen uitslaper, omdat je daar liever niet aan wilt wennen. Daarbij wil jij het liefst gewekt worden door een rustgevend geluid. Jouw perfecte bedtijd is tussen 23:00 – en 00:00 uur. 

Tweelingen

Tweelingen zit niet graag stil en is het liefst altijd in beweging. Je slaat geen feestje over, maar daardoor is je batterij aan het einde van de dag vaak wel leeg. Daarom heb je meer slaap nodig dan andere sterrenbeelden. Probeer doordeweeks op tijd te gaan slagen, zodat je minimaal 8 uur onder de wol ligt. De ideale bedtijd voor jou is tussen 22:00 – 23:00 uur. 

Kreeft

Je bent Kreeft en dat betekent dat je altijd bezig bent met je eigen emoties, maar ook met die van anderen. Dat slurpt natuurlijk energie. Op het moment dat je eigenlijk zou moeten slapen, ben je druk met alle emoties. Dit zorgt ervoor dat je vaak moeilijk in slaap komt en ‘s nachts regelmatig wakker wordt. 9 tot 10 uur slaap is voor jou daarom het beste en jouw perfecte bedtijd is tussen 21:00 – 22:00 uur. 

Leeuw

Jij kunt niet uren achter elkaar slapen. Het liefst doe je een paar keer per dag een dutje tussen alle bedrijven door. Hierdoor heb je ‘s nachts zo’n 6 uur slaap nodig. Wel is een donkere slaapkamer enorm belangrijk voor jou. Je ideale bedtijd is 00:00 uur. 

Maagd

Overdag ben je een harde werker, Maagd en ‘s nachts is dat eigenlijk niet anders. Je ziet slaap een beetje als tijdverspilling en bent het liefst ook in de nacht druk in de weer. Onthoud wel dat je ook goed moet uitrusten als je zo’n harde werker bent. Zorg ervoor dat je minimaal 7 uur slaapt, zodat je er de volgende dag weer tegenaan kunt. Jouw perfecte bedtijd ligt tussen 00:00 – 01:00 uur. 

Lees ook: Oelala: déze 3 sterrenbeelden zijn de grootste verleiders

Weegschaal

In tegenstelling tot Leeuw kun jij echt urenlang slapen, Weegschaal. En dat is niet gek: je staat namelijk de hele dag voor anderen klaar. Slapen is het enige moment waarop jij helemaal tot rust komt. Zorg ervoor dat je minimaal 8 uur per nacht slaapt. De perfecte bedtijd voor jou is 23:00 uur. 

Schorpioen

Jij bent het liefst de hele dag druk bezig, maar daarbij heb je wel balans nodig door ‘s nachts te kunnen rusten. Als jij niet voldoende slaapt, zit je de volgende dag niet goed in je vel. Zorg er daarom voor dat je minimaal 7 uur slaapt en ga rond 00:00 uur naar bed. 

Boogschutter

Boogschutter is een echte nachtbraker. Het enige nadeel is dat je het hierdoor ‘s ochtends vaak moeilijk vindt om uit bed te komen na zo’n korte nacht. Het past wel een beetje bij jou om de grenzen op te zoeken en je hebt nou eenmaal een hoog energielevel van jezelf. Zorg er in ieder geval voor dat je minimaal 6 uur slaapt. Jouw ideale bedtijd is 02:00 uur. 

Steenbok

Voor jou is alles een uitdaging en daarom ga jij altijd door, ondanks dat je vermoeid bent. Jij redt het prima als je wat minder hebt geslapen, want jouw werkzaamheden wachten op je. Zorg er toch voor dat je minimaal 6 uur slaapt in een knusse slaapkamer, want daar houd je enorm van. Voor jou is het ideaal om om 01:00 uur te gaan slapen. 

Waterman

Jij weet dat het belangrijk is om voldoende te slapen zodat je goed in je vel zit, Waterman. Toch lig jij niet altijd op tijd in bed. Daarnaast heb je er moeite mee om in slaap te vallen. Yoga of meditatie zou je hiermee kunnen helpen. Probeer ervoor te zorgen dat je 7 uur slaapt en om 00:00 uur onder de wol kruipt. 

Vissen

Jij droomt de hele dag Vissen, niet alleen als je slaapt. Je hebt een rijke fantasie, waardoor je nog weleens wat dingen vergeet. Zorg er daarom voor dat je ‘s nachts voldoende slaapt, zodat je overdag je hoofd erbij kunt houden. Jij hebt zo’n 9 slaapuren nodig en kunt daarom het beste om 22:00 uur gaan slapen.

Bron: Beter Bed
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.