Ontwerp Zonder Titel 2022 10 28t103213.110

Bewezen: door sokken te dragen in bed val je sneller in slaap

Niet iedereen is er fan van, maar wij vertellen jou waarom je door het dragen van sokken in bed, je sneller in slaap zou vallen.

Sokken in bed

Er is een groep mensen die een hekel heeft aan het dragen van sokken in bed, maar er is ook een groep mensen die niet zonder kan. Vooral tijdens de koude wintermaanden vinden veel mensen het heerlijk om met hun wollen sokken in bed te kruipen. Voor deze groep mensen hebben we heel goed nieuws. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat door sokken te dragen in bed, je sneller in slaap valt. Niet alleen de temperatuur van je slaapkamer, maar ook je lichaamstemperatuur is belangrijk voor een fijne nachtrust. Het dragen van sokken heeft hier invloed op.

Lees ook: Aha: dít is hoeveel slaap jouw hond ongeveer nodig heeft

Lichaamstemperatuur

Naarmate de avond vordert, maakt je lichaam zich klaar om te gaan slapen. Je lichaam doet dit door serotonine te produceren. Daarnaast daalt je lichaamstemperatuur. Het dragen van sokken zorgt ervoor dat er meer bloed naar je voeten stroomt, waardoor je lichaamstemperatuur eerder zal dalen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het dragen van sokken in bed, niet alleen ervoor zorgt dat je sneller in slaap valt. Je zult merken dat je ook langer doorslaapt en minder vroeg wakker bent. De kwaliteit van je slaap zal dus verbeteren. Nog een leuk weetje: het dragen van sokken in bed, kan er tijdens seks ook voor zorgen dat je sneller een orgasme bereikt.

Lees ook: Onderzoek wijst uit: dít is de effectiefste manier om je baby in slaap te krijgen

Foto: GettyImages
Bron: Sleepfoundation.org

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.