Stel Seks

Interessant: een goed seksleven werkt positief voor je brein

Heb jij een goed seksleven? Dat is natuurlijk heel fijn, maar wist je dat dit ook positief werkt voor de gezondheid van je brein?

Goed seksleven

Tijdens seks maakt je lichaam verschillende gelukshormonen aan waardoor bijvoorbeeld pijnklachten afnemen en je je heerlijk ontspannen voelt. Seks zorgt ervoor dat je aan je conditie werkt, angst- en depressie klachten afnemen en je immuunsysteem sterker wordt. Dat is nog niet alles. In de neurowetenschap wordt seks als een work-out voor je brein gezien. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar we leggen het je natuurlijk even uit. Er zijn verschillende manieren waarop seks je brein beïnvloedt. Zo zorgt seks er voor dat er meer bloed naar je hersenen stroomt waardoor je cognitieve prestaties verbeteren. Daarbij zouden ontstekingen in je lichaam afnemen.

Lees ook: Dit is de dag en het tijdstip waarop koppels het liefst seks hebben

Stress en orgasmes

Een tweede manier waarop seks je brein beïnvloedt, heeft te maken met de vermindering van stress. Je lichaam ontspant tijdens seks en stimuleert de aanmaak van nieuwe neuronen in de hippocampus, waardoor je geheugen verbetert. Tot slot zorgen seksuele opwinding en orgasmes voor de aanmaak van dopamine en hierdoor zou je episodisch geheugen verbeteren. Het episodische geheugen heeft te maken met jouw persoonlijke herinneringen. Ook uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat seks (één keer per week of vaker) cognitieve functies verbetert. Een gezond seksleven levert dus nog meer voordelen op dan je misschien al dacht.

Vriendin’s favoriet

Op zoek naar de allerlekkerste wand massager? Deze krachtige vibrator maakt jouw stoutste dromen waar met intense vibraties voor een explosieve sensatie. Met 20 vibratiepatronen en 8 snelheden kom jij helemaal los. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: José: ‘Nooit gedacht dat sekstherapie écht onze relatie zou redden’

Foto: GettyImages
Bron: Psychologytoday.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.