Wat betekent het als je droomt over seks met een collega?

Vaker zin in seks tijdens je menstruatie? Híer komt het door

Tijdens die ene week van de maand, neemt je zin in seks in één keer enorm toe. Waar komt dat door? Wat wil de natuur je vertellen?

Cyclus

Laten we vooropstellen dat je zin in seks, altijd fluctueert. Zo zitten er dagen tussen waarop je je partner het liefst bij thuiskomst direct wil bespringen. Tegelijkertijd zijn er ook genoeg dagen waarop je hoge libido als sneeuw voor de zon verdwenen lijkt te zijn. Vaak hebben deze fluctuaties te maken met hormoonschommelingen. Tijdens en rondom je eisprong is je libido het hoogst. Dit is heel logisch, want de natuur geeft zo een signaal af dat dit het perfecte moment is om je voort te planten (als je dat zou willen). De vraag is alleen waarom je zin in seks toeneemt tijdens je menstruatie. Dit heeft toch geen enkele meerwaarde?

Lees ook: Inge: ‘Ons seksleven is gedoofd, daarom mag hij van mij met een ander’

Menstruatie en je libido

Het antwoord op deze vraag blijkt te maken te hebben met het hormoon testosteron. Ja, dat is inderdaad het mannelijke geslachtshormoon dat in, veel mindere mate, ook in het vrouwelijk lichaam aanwezig is. Tijdens je menstruatie, neemt het testosteron hormoon toe. Dit is de reden dat je naast die vervelende buikpijn, vermoeidheid en snaai-buien, ook wat meer zin in seks hebt als je ongesteld bent. Daarnaast kan het aanwezige bloed, ook als een soort extra glijmiddel dienen waardoor de seks minder pijnlijk en dus prettiger voelt.

Tip van de redactie

Met de Essential Pleasure Noé Magic Wand Massage Vibrator laat jij al je remmen los en ontdek je het plezier van sensueel genot! Met een stimulerende kop, zachte siliconen en 20 heerlijke vibraties geniet jij van intense stimulatie. Laat al je zorgen los, kom volledig tot rust en verwen jezelf met deze spannende sex toy.

Massagestaaf Met Clitoris Stimulator
Bekijk bij bol.com

Lees ook: Miranda: ‘De hormonen gieren door mijn lijf’

Foto: GettyImages
Bron: Poosh.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.