plassen

Toch nog even plassen voor het slapen? Waarom je dat beter niet kunt doen

Je ligt nét in bed en twijfelt of niet toch nog even moet plassen. Voor de zekerheid ga je. Dít is waarom je dit beter niet kunt doen.

Plassen

Je hebt je pyjama aan en bijna doezel je weg. Dan bedenk je je ineens of je niet toch nog even naar het toilet zal gaan. Voor je het weet zit je er al, want je bent bang anders ’s nachts nog op te moeten staan. Nu blijkt dat dit plasje eigenlijk helemaal niet zo’n goed idee is. Zo legt een dokter uit dat het echt niet erg is als je dit zo nu en dan doet. Het wordt pas een probleem als je dit iedere avond doet.

Lees ook: Op vakantie met de auto? 6 tips om minder vaak te hoeven plassen

Blaas

Vaak is dit plasje maar een klein plasje, en is het meer voor je eigen gemoedsrust. Door je blaas te dwingen een klein plasje te doen, wordt deze onbewust getraind om zichzelf al bij een kleine hoeveelheid urine te legen. Je zult dan in de loop van de tijd merken dat je steeds vaker voor kleine plasjes naar de wc zult moeten gaan. Je kunt dit voorkomen door alleen naar de wc te gaan als je ook daadwerkelijk moet plassen. Zo niet dan kun je gewoon lekker gaan slapen.

Tip van de redactie

Heb je wel eens moeite met wakker worden? Of wil je ontspannen in slaap vallen? De nieuwe DistinQ Wake-Up Light is speciaal ontworpen om een gezond(er) slaapritme te creëren. Met de wekkerfunctie wordt het licht vóór je wektijd geleidelijk sterker; zo word je op een natuurlijke manier wakker. Voor meer info klik op onderstaande button.

Distinq Wake Up Light
Bekijk bij bol.com

Lees ook: Zó vaak moet je eigenlijk plassen op een dag

Foto: GettyImages
Bron: OhMyMag.co.uk