Ontwerp Zonder Titel 2023 01 20t105412.507

Déze 3 signalen wijzen erop dat je te weinig ontspant (+ tips)

Te veel aan je hoofd en te weinig ruimte voor ontspanning? Déze 3 signalen wijzen erop en wij vertellen je wat je er zelf aan kunt doen.

Signalen

Als je te veel stress ervaart en/of te weinig rustmomenten inlast, zal je lichaam op een bepaald moment signalen gaan afgeven. Het is belangrijk om naar deze signalen te luisteren, anders zal je lichaam nog harder moeten schreeuwen om jou tot stilstand te moeten brengen. Met andere woorden: de klachten zullen verergeren. Fysieke pijn is een teken dat je te weinig rust neemt. Chronische stress zorgt namelijk voor spanning in je lichaam en hierdoor ontstaat dus spierspanning. Na een lange dag, heb je het gevoel alsof je intensief hebt gesport, terwijl je misschien amper hebt bewogen. Als je last hebt van gespannen schouders, zul je merken dat je ook last krijgt van je nek en hoofd. Een ander signaal waaraan je merkt dat je te weinig ontspant, is dat je vatbaarder bent voor een verkoudheid of griepje. Er hoeft maar iemand in je buurt een snotneus of een griepje te hebben, en binnen een paar dagen heb jij het ook te pakken. Dit komt doordat stress ervoor zorgt dat je afweersysteem minder goed werkt.

Lees ook: Gaslighting? Dít is het en zo herken je de 3 signalen

Ontspanning

Wat je ook zult merken is dat je steeds minder alert wordt. Details die je eerder nog opvielen, gaan aan je voorbij. Je vergeet afspraken en deadlines en je raakt steeds meer het overzicht kwijt. Al deze signalen wijzen erop dat je te weinig rust neemt. Tijd voor verandering dus. Schrijf voor jezelf op welke activiteiten jou de meeste ontspanning opleveren. Misschien is dat lezen, sport, wandelen in de natuur of koffie drinken met een vriendin. Vervolgens ga je deze activiteiten inplannen. Zorg ervoor dat je iedere week minstens twee grote momenten van ontspanning creëert. Je zult merken dat je na deze momenten, juist weer meer gemotiveerd bent om zaken op te pakken en werkopdrachten af te ronden.

Tip van de redactie

Zijn er verplichtingen die je liever niet zou hebben? Bestaan je dagen uit een race tegen de klok? Ben je zelfs te moe voor vakantie? Dan zijn de Tien geboden voor innerlijke rust precies wat je nodig hebt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Tien Geboden Voor Innerlijke Rust
Bekijk bij bol.com

Lees ook: Dít doet Dry January de rest van het jaar met je lichaam

Foto: GettyImages
Bron: Thelist.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.