lachen

De wetenschap zegt: af en toe om jezelf lachen, is hartstikke gezond

Je struikelt of je verspreekt je per ongeluk tijdens een vergadering. Dít is waarom het gezond is om jezelf niet te serieus te nemen.

Lachen

Iedereen zegt of doet wel eens iets waar hij of zij zich achteraf voor schaamt. Je maakt een opmerking die niet helemaal goed valt of je struikelt midden op straat. Je gezicht kleurt vuurrood en snel kijk je om je heen of er mensen zijn die dit hebben gezien. Uit onderzoek blijkt dat het heel gezond is om af en toe om jezelf te lachen. Op die manier erken je namelijk dat jij echt niet zo belangrijk bent en het leven gewoon doorgaat. Doordat je jezelf even vanop een afstandje bekijkt, heb ook de vaardigheid om jezelf vanuit verschillende perspectieven te zien. Je kunt relativeren en neemt jezelf niet te serieus.

Lees ook: Bewezen: déze vijf gewoontes zorgen ervoor dat je tien jaar langer leeft

Humor

Als je af en toe om je eigen flaters kunt lachen, zul je ook een positieve kijk op het leven hebben. Deze positieve bril, zorgt ervoor dat je minder snel negatieve gedachtes ontwikkelt, waardoor je ook beter in je vel zit. Naast dat je het leven beter aankunt, is lachen om jezelf ook goed voor de gezondheid van je hart. Ook zorgt een dosis humor ervoor dat je beter met pijnklachten om kunt gaan en je kortetermijngeheugen beter werkt. Mensen met humor die veel lachen, bleken uit onderzoek namelijk een veel beter geheugen te hebben. Als je de volgende keer een blunder maakt, probeer dan vooral om jezelf te lachen.

Lees ook: Bewezen: tijd doorbrengen met je huisdier maakt je gelukkiger

Foto: GettyImages
Bron: Nbsnews.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.