gewoontes

Bewezen: déze vijf gewoontes zorgen ervoor dat je tien jaar langer leeft

Lang in goede gezondheid leven, is iets wat veel mensen zouden willen. Déze vijf gewoontes zouden zorgen ervoor zorgen dat je zo’n tien jaar langer leeft.

Althans, als we wetenschappers moeten geloven.

1. Alcohol

Zo nu en dan genieten van een glaasje wijn kan natuurlijk helemaal geen kwaad. Eén glas alcohol per dag is gezond, maar zodra je meer drinkt gaat dit effect verloren. Zo blijkt er een verband te zijn tussen alcoholinname en dementie. Ook de kans op hartziektes is groter naarmate je meer alcohol drinkt.

2. Gewicht

Tegenwoordig worden steeds meer verschillende lichaamstypen geaccepteerd. Toch is het belangrijk om een beetje op je gewicht te letten. Mensen met overgewicht lopen meer risico om chronische ziektes te ontwikkelen. Uit onderzoek blijkt dat een dieet vaak niet zo goed werkt. Het is beter om een gezonde levensstijl aan te wennen, dan een kortstondig streng dieet te volgen.

3. Bewegen

Ook deze tip lijkt misschien voor de hand liggend, maar regelmatig bewegen is enorm belangrijk voor je gezondheid. Door iedere dag te wandelen, zal de conditie van je hart en botten verbeteren. Ook zal je bloedsuikerspiegel stabiliseren en houd je je bloeddruk makkelijk onder controle. Probeer cardio en krachttraining af te wisselen.

Lees ook: Is het wel gezond om elke dag te sporten? Dít zeggen experts

4. Roken

Roken heeft een negatieve invloed op bijna al jouw organen en leidt tot ernstige gezondheidsproblemen. Als je verslaafd bent, kan het helpen om met je huisarts en/of een goede vriend(in) in gesprek te gaan. Samen kunnen jullie een plan maken om zo te stoppen met roken.

5. Voeding

Vaak zorgt een dieet ervoor dat je in een korte tijd veel kilo’s verliest. Vaak kun je beter kiezen voor een gezonde levensstijl, waarbij je vooral veel groentes, fruit en noten eet. Bewerkte voedingsmiddelen kun je beter zo veel mogelijk vermijden, maar onverzadigde vetten zijn wel weer hartstikke gezond. Deze houden je cholesterolgehalte namelijk onder controle. Denk bijvoorbeeld aan olijfolie en vitte vissoorten.

Lees ook: 9 tips om je fit en gezond te voelen tijdens de feestdagen

Foto: GettyImages
Bron: Wellandgood.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.