Ontwerp Zonder Titel 2023 02 11t163858.955

Een liefdesbrief schrijven? Zó pak je dat aan

Zou je wel eens een liefdesbrief willen schrijven, maar heb je geen idee waar je moet beginnen. Lees dan vooral even verder.

Liefde is een emotie

Het schrijven van een liefdesbrief is niet makkelijk. Liefde is een emotie en je moet er dus voor zorgen dat je je gevoel op papier krijgt. Gelukkig kunnen we je met een aantal handige tips al aardig op weg helpen. Je kunt het beste beginnen met schrijven als je alleen bent. Zonder afleiding en vooral zonder je partner in de buurt. Wat wel kan helpen is om een foto bij de hand te hebben of je in te beelden dat je partner tegenover je aan tafel zit. Je zult merken dat er in één keer allerlei gedachtes over hem of haar naar boven komen. Dingen die je misschien nog nooit hebt durven uitspreken. Schrijf alle gedachtes op en gebruik dus eerst een kladje, voordat je aan je echte brief begint.

Lees ook: 8 duidelijke tekenen van narcistisch misbruik in een liefdesrelatie

Tips

Wat je ook kunt doen, is alle kwaliteiten van je partner op een rijtje zetten. Wat zijn de eigenschappen, waardoor je uiteindelijk verliefd bent geworden? Begin de brief bijvoorbeeld met: ‘als ik aan jou denk, dan denk ik vooral aan jouw …’ of ‘ik herinner me het moment waarop we elkaar ontmoetten nog zo goed. Het viel me al direct op…’ Met zulke openingszinnen trek je direct de aandacht van de lezer. Als het je echt niet goed lukt om een brief te schrijven, zoek dan eventueel naar voorbeelden op internet. Het gaat er met name om dat jij je gevoelens op papier zet en je partner zal het waarschijnlijk al heel bijzonder vinden dat je de brief speciaal voor hem of haar geschreven hebt.

Lees ook: Déze deelnemers van MAFS waren eerder te zien in een ander liefdesprogramma

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.