levensfase

Zitten jij en je vriendin in een andere levensfase? Zó ga je ermee om

Soms kom je erachter dat je niet meer in dezelfde levensfase zit als je beste vriendin. Hoe ga je daar nou eigenlijk het beste mee om?

Levensfase

Zo tussen je twintigste en vijfendertigste lijken vriendinnen soms allemaal een andere kant op te gaan. Zo vindt de ene vriendin haar
carrière erg belangrijk, terwijl weer een andere vriendin zich richt op het stichten van een gezinnetje. Hoe onderhoud je nou het beste deze vriendschappen? Deze zeven tips kunnen je misschien helpen.

1. Basis

Probeer altijd te blijven herinneren wanneer en waarom jullie vriendschap ooit is gestart. Haal samen herinneringen op en praat over leuke en ongemakkelijke momenten die jullie samen hebben beleefd.

2. Nieuwe herinneringen

Naast oude herinneringen ophalen, is het ook belangrijk om nieuwe herinneringen te maken. Een spontane afspraak zal misschien niet meer zo gemakkelijk gaan, dus probeer te plannen. Leg jullie agenda’s naast elkaar en plan een dagje voor jullie samen. Het gaat hier niet alleen om de activiteit, maar ook om de gesprekken die jullie dan voeren. Probeer jezelf kwetsbaar op te stellen en geef aan dat je het moeilijk vindt dat jullie elkaar minder zien en dat je haar mist.

3. Grenzen

Doordat jullie misschien in een andere levensfase zitten, is jullie budget voor uitstapjes ook verschillend. Je kunt dit het beste naar elkaar uitspreken. De één zal wat meer te besteden hebben dan de ander.

Lees ook: Van gepassioneerd tot gevoelig: zó kus jij volgens je sterrenbeeld

4. Vooroordelen

Vaak denk je precies te weten in welke levensfase de andere persoon zit en hoe zijn of haar leven eruit ziet. Probeer niet te veel in te vullen voor een ander en laat je verrassen door zijn of haar reactie. Het zou nog wel eens kunnen meevallen.

5. Vergelijken

Hoe moeilijk het ook is, probeer jezelf niet met je vriendinnen te vergelijken. Ook jaloezie is een normale emotie, maar laat het niet de overhand nemen. Iedere levensfase heeft zijn charme, zo ook die van jou.

6. Perspectieven

Ja, het kan moeilijk zijn als je beste vriendin opeens heel veel bezig is met haar gezin of die andere vriendin helemaal opgaat in haar werk. Toch kun je hier ook van leren. Twijfel jij om met je partner te gaan samenwonen of te gaan trouwen? Je vriendinnen zijn jouw levende voorbeelden.

7. Nieuwe vriendschappen

Er is niets mis met het sluiten van nieuwe vriendschappen. Dit kunnen mensen zijn die nog in dezelfde levensfase zitten als jij. Dit betekent niet dat je jouw oude vriendschappen vaarwel moet zeggen, maar het kan jouw leven wel wat makkelijker maken.

Lees ook: Van gepassioneerd tot gevoelig: zó kus jij volgens je sterrenbeeld

Foto: GettyImages
Bron: TheEveryGirl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen