Stel (22)

Een hekel aan kussen in het openbaar? Dit zegt het over je persoonlijkheid

Als het op kussen in het openbaar aankomt, zijn er eigenlijk twee kampen: you either love it or hate it. Het heeft in ieder geval iets met je persoonlijkheid te maken.

Klinisch psycholoog Dr. Chloe Carmichael legt aan Elite Daily aan waar dat mee te maken heeft.

Cultuur

Allereerst hangt het af van het gezin waarin je bent opgegroeid. Je ouders hebben namelijk een grote invloed op de manier waarop je naar dingen kijkt. Heb jij je ouders vaak in het openbaar zien kussen? Dan zul je er minder moeite mee hebben om dit ook met je partner te doen. Zijn je ouders gescheiden of waren je ouders minder klef? Dan kan het voor jou wat ongemakkelijk aanvoelen.

Lees ook: Huil je altijd tijdens een film? Dit zegt het over je persoonlijkheid

Psychologie

Stelletjes die in het openbaar kussen, zijn zich er meestal bewust van dat er zoveel mensen meekijken. Sommigen genieten zelfs van de aandacht. “Je hart gaat sneller kloppen en je lichaam wordt warmer. En als je partner er ook van geniet, kan het wederzijds opwindend zijn”, aldus Carmichael.

Sociaal

Mannen kussen graag in het openbaar om hun dominantie te laten zien. Ze willen graag dat iedereen ziet dat hij of zij ‘van hem’ is. Voor vrouwen kan dit een fijn gevoel zijn, maar het kan ook ‘vernederend’ zijn, omdat ze zich hierdoor een object voelen. Carmichael benadrukt dat stelletjes die in het openbaar kussen niet direct onzeker zijn over hun relatie.

Lees ook: Dít is waarom we onze partner soms iets minder aantrekkelijk vinden

Bron: Elite Daily