kussen

Bewezen: kusjes van je hond zijn hartstikke goed voor je gezondheid

Word je soms ook onverwachts overladen met hondenkusjes? Gelukkig blijkt dit kussen alleen maar goed te zijn voor je gezondheid.

Kussen

De band die je met je hond hebt, is vaak onbeschrijfelijk. Of je nu een goede of een slechte dag hebt of net bezweet terugkomt van de sportschool. Jouw hond is altijd enthousiast om je te zien. Dit lees je niet alleen af aan zijn kwispelende staart. Nee, vaak ontvang je ook nog een dikke lebber in je gezicht. Of je dit nu vies vindt of niet, deze zoen blijkt wel goed te zijn voor je gezondheid.

Lees ook: Bewezen: het hebben van een hond, verbetert jullie relatie

Gezondheid

Sommige mensen zitten niet zo te wachten op een zoen van zijn of haar hond. Je weet niet precies waar je hond eerst heeft zitten snuffelen, voordat hij jou die dikke lebber gaf. Toch hoef je je volgens de wetenschappers niet zo’n zorgen te maken. Waarom niet? De microben die in de darmen van een hond aanwezig zijn, kunnen een probiotisch effect hebben op het menselijk lichaam. Dit wil zeggen dat de kus van jouw hond hetzelfde effect heeft als een probiotica. Dit zijn de goede bacteriën in je systeem. Deze bacteriën houden je darmen gezond en geven zo ook jouw immuunsysteem een boost. Kusjes van je hond zijn dus hartstikke goed voor je gezondheid.

Lees ook: Bewezen: je hond uitlaten verbetert je mentale gezondheid

Foto: GettyImages
Bron: Independent.co.uk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen