hond uitlaten

Bewezen: je hond uitlaten verbetert je mentale gezondheid

Dagelijks trakteer jij jezelf en je viervoeter op een wandeling. Je hond uitlaten is niet alleen goed voor hem/haar, maar ook voor jouw mentale gezondheid.

Hond uitlaten

Weer of geen weer: dagelijks maak jij je vaste rondje met je hond. Als andere mensen nog slapen, slenter jij al door de straten of de natuur. Een straf? Nee, helemaal niet. Je doet je hond een enorm plezier met deze wandeling en daarnaast voel jij je ook nog eens beter. Dit laatste komt doordat je tijdens een wandeling een fysieke connectie maakt met je hond. Deze fysieke connectie zorgt ervoor dat de (emotionele) band tussen jou en je viervoeter verbetert. Zowel honden als mensen voelen deze fysieke band en hierdoor worden bepaalde delen in de hersenen gestimuleerd.

Lees ook: Bewezen: het middelste kind is het meest betrouwbaar

Emotionele band

Als je last hebt van angst en/of stress, kan een wandeling met je hond helpen. Niet alleen het bewegen doet je goed, ook zul je je hond af en toe aaien of een dikke knuffel geven. Deze acties zorgen ervoor dat er bepaalde hormonen in je brein worden aangemaakt. Deze hormonen zijn positief voor de relatie tussen jou en je hond. Gevoelens van eenzaamheid verminderen. Vergeet ook niet dat je tijdens het wandelen ook veel andere mensen tegenkomt. Als je last hebt van sociale angst, kan zo’n wandeling jou sterker maken.

Lees ook: Blij, boos of jaloers? Déze emoties kan je hond voelen

Foto: GettyImages
Bron: DiscoveryMood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen