bewezen

Bewezen: het hebben van een hond, verbetert jullie relatie

Hebben jullie een hond of twijfelen jullie er misschien over? Het is bewezen dat het hebben van een hond jullie relatie verbetert en dat zit zo.

Bewezen

Allereerst blijkt uit onderzoek dat het hebben van een hond, de kans op een date vergroot. Als vrijgezel mét hond, zul je dus eerder een nieuwe partner tegen het lijf lopen. Vooral vrijgezelle mannen met een hond scoren punten bij vrouwen. Vrouwen vinden het namelijk erg leuk om te zien hoe een man met een hond omgaat. Dit laat namelijk zien of een man goed voor anderen kan zorgen. Als je eenmaal in een relatie zit, heeft het hebben van een hond nog meer positieve effecten.

Lees ook: Bewezen: je hond uitlaten verbetert je mentale gezondheid

Vriendelijker

Uit onderzoek blijkt dat een hond er voor zorgt dat mensen beter met elkaar omgaan. De aanwezigheid van een hond heeft invloed op de manier waarop twee mensen met elkaar communiceren. Zo zullen mensen elkaar sneller helpen en vriendelijker met elkaar communiceren als er ook een hond aanwezig is. Ook in een relatie zorgt een hond voor een sterkere band en betere communicatie. Koppels met een hond hebben over het algemeen minder spanningen en stress, zelfs als ze ruzie hebben. De bloeddruk van deze koppels is beduidend lager dan die van koppels zonder hond. Tot slot is sociaal gedrag goed voor je gezondheid en dit gedrag wordt gestimuleerd door het hebben van een hond. Met een viervoeter aan jullie zijde, zullen jullie namelijk sneller nieuwe mensen leren kennen.

Lees ook: Afvallen? Neem een hond!

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen