Kim is in negen maanden 37 kilo afgevallen: zo ziet ze er nu uit

Hoe is het jou gelukt om flink af te vallen? Lezeressen delen hun succesverhaal. In negen maanden raakte Kim (34) 37 kilo kwijt. “Elke week viel ik wel iets af. En als je merkt dat je vooruitgaat, val je makkelijker af.”

Hoe is het jou gelukt om flink af te vallen? Lezeressen delen hun succesverhaal. In negen maanden raakte Kim 37 kilo kwijt. “Elke week viel ik wel iets af. En als je merkt dat je vooruitgaat, val je makkelijker af.”

Over Kim (34):

Lengte: 1,75 m
Woog: 107 kilo
Weegt nu: 70 kilo
Streefgewicht: 70 kilo

Kim: “Voor mijn zwangerschappen was ik nooit echt dik, ik had een normaal maatje, 38-40. Tot mijn man Ron en ik aan een ivf-traject begonnen. Drie jaar lang werd ik volgepompt met hormonen. Daar kwam ik enorm van aan, het liep de spuigaten uit met mijn gewicht. Toen ik zwanger raakte, kwamen daar de zwangerschapshormonen bij en was het gewoon niet leuk meer. Nadat ik was bevallen van Elke (nu 4), begon ik opnieuw aan de ivf-hormonen. Ik was inmiddels 31 en we wisten niet hoelang het zou duren voordat ik weer zwanger was. Gelukkig hoefden we deze keer niet lang te wachten. Onze dochter Nine (nu 2,5) kondigde zich al snel aan.”

Superzware vrouw

“Ik was moeder van twee meiden, maar van iemand met een redelijk normaal gewicht van tachtig kilo was ik getransformeerd tot een superzware vrouw van 107 kilo. Ik was dolblij met onze dochters, maar ongelukkig met mezelf. Het doel was geweest om zwanger te raken en dat doel had ik bereikt. Toch baalde ik. Als ik mezelf zag op foto’s, vond ik het erg dat ik zo veel was aangekomen. Het gekke was: mijn gewicht nam ik desondanks lange tijd voor lief. Ik had mijn meiden. Dat ik daardoor dik was geworden, tja, dat was nu eenmaal zo.

Tot Kerst vorig jaar. Of het nu kwam doordat ik vrij was, of doordat Kerst nu eenmaal om eten draait, ik weet het niet. Maar ineens vond ik het niet leuk meer dat ik zo zwaar was. Het moet anders, dacht ik. En dat kon ik niet alleen. In die gemoedstoestand zag ik op Facebook een bericht over het Powerslim-dieet. Eigenlijk was ik daar sceptisch over, het leek me een methode waarbij je weer aankomt zodra je ermee stopt. Maar het was onder begeleiding van een coach en dat had ik nodig. Ik besloot er toch voor te gaan.”

Lees ook: Marije (21) viel 32 kilo af

37 kilo afgevallen

“Met coach Saskia klikte het meteen. Ze was geen graatmagere diëtiste die je de les leest, maar iemand die midden in het leven staat en snapt hoe verleidingen soms te groot zijn. In de eerste week nadat ik bij Saskia was geweest, viel ik meteen vijf kilo af. Dat motiveerde me zo dat ik doorging. Elke week ging er wel iets af. Soms maar weinig, soms een kilo, soms twee. Maar als je merkt dat je vooruitgaat, val je makkelijker af. Ik viel ook af door het sporten, wat ik twee tot drie keer per week moest doen. Dat was wel een ding. Ik had het in mijn rug had en kon daarom niet sporten, had ik Saskia verteld. Ik moest het toch gaan proberen. Want hardlopen doe je niet met je rug maar met je benen, zei Saskia. De eerste honderd meter op de loopband hing mijn tong bijna op mijn schoenen. Op de loopband, ja, want ik liep hard op de sportschool. Ze hoefden me niet te zien rennen in de buurt. Maar stukje bij beetje ging het beter. Inmiddels loop ik zonder moeite vijf kilometer. Want ja, het heeft even geduurd, maar in negen maanden tijd viel ik enorm veel af: 37 kilo maar liefst. Ik kan het zelf ook nauwelijks geloven.”

Doseren en variëren

“De belangrijkste lessen die ik van Saskia heb geleerd? Dat is toch wel om te doseren en te variëren. Of anders gezegd: alles met mate, en keuzes maken. Ze leerde me om elke twee of tweeëneenhalf uur iets te eten, zodat je lichaam voeding gelijkmatig kan verbranden. Ook belangrijk: ze leerde me nadenken of ik iets het zondigen waard vind. Als ik iets het cijfer tien geef, moet ik het nemen en ervan genieten. Zo niet, dan is het de zonde niet waard. Dat deed ik vroeger niet. Als er ergens gebak was, zei ik altijd ja. Ik had er moeite mee om nee te zeggen. Nu kijk ik eerst in de gebaksdoos en als het er niet zo lekker uitziet, bedank ik. Het gekke is: ik merk dat mensen het gewoon blijken te accepteren als je nee zegt. Dat is wel een inzicht.”

Groter zelfvertrouwen

“Ik ben nog net zo gelukkig met Ron en de kinderen als vroeger. Maar ik zit wel beter in mijn vel. Ik stond vroeger op foto’s altijd met mijn handen voor mijn buik, dat hoeft nu niet meer. Ik kan nu ook gewoon een winkel in zonder dat ik bang hoef te zijn of ik wel in dat jurkje kan komen. En ik ren zonder hijgen achter de kinderen aan. Mijn zelfvertrouwen is er ook groter door geworden. Laatst waren Ron en ik op feestje in het dorp toen iemand aan hem vroeg waar ik was. Tot ik me omdraaide. Hij had me niet herkend. Zijn ogen vielen nog net niet uit zijn kassen. Ik nam het hem niet kwalijk, want ik zie er nu ik ben afgevallen best anders uit. Het is natuurlijk alleen de buitenkant maar, van binnen ben ik ben nog steeds dezelfde. Toch was dat wel een moment van overwinning. Inmiddels ben ik zwanger van de derde. Mijn meiden krijgen er een broertje of zusje bij. Dat ik weer ga aankomen, vind ik wel lastig. Maar ik heb nu een doel: volgende zomer weer zeventig kilo wegen.”

Lees ook: Hermina stopte met lijnen: ‘Vol zijn is oké’

Kims tip: “EET! Ik was geneigd om niet meer te eten, maar dan slaat je lichaam alles wat je binnenkrijgt op. Nu ben ik gewend om elke twee à drie uur iets te eten. Je vermijdt hiermee hoge pieken en dalen in je bloedsuiker.”

Naschrift: Dit verhaal komt uit Vriendin 42, 2018. Afgelopen november is Kim bevallen van dochter Jinte. “Met de hulp van Saskia en het sporten, ga ik weer aan de slag om die zwangerschapskilo’s eraf te krijgen”, laat ze ons weten.

Zo ziet Kim er nu – 37 kilo lichter – uit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen