hond uitlaten

Afvallen? Neem een hond!

Neem jij je ook steeds voor om meer te bewegen om wat kilootjes kwijt te raken? Maar begin je direct te twijfelen of je dat rondje wel gaat lopen als je vriend of vriendin niet mee gaat? De oplossing is een hond.

Uiteraard geldt dat alleen als je ook graag een huisdier om je heen wil hebben. Ben je eenmaal op gewicht bent, kun je een hond natuurlijk niet in de kast opbergen. Tegelijk schuilt daarin ook direct het geheim van ‘voor altijd op gewicht blijven’.

Flinke wandeling

Wil je er echt tegenaan en heb je in huis ruimte genoeg, dan is een Labradoodle een leuke hond. Dit ras is een kruising tussen een poedel en een labrador retriever en dus een geweldige gezelschapshond. De Labradoodle heeft gekruld haar dat verschillende kleuren kan hebben. Een leuk weetje is dat dit schatje niet verhaard en daardoor dus ook uitstekend geschikt is voor mensen met een allergie.

Maar ook de Australische herder houdt erg van gezelligheid. Tegelijk wil deze hond elke dag wel een stuk met je wandelen. Deze herder is lief, heel intelligent en ook nog eens gehoorzaam. Daarbij heeft hij een aanzienlijke energie en drive. Is het je eerste hond, dan is deze keuze misschien niet zo’n goed idee. De hond kan je snel te slim af zijn en heeft echt wel wat begeleiding nodig. Ook blijven ze niet graag alleen thuis.

Klein maar fijn

Heb je niet zo veel ruimte in huis, ook met een kleine hond moet je er wel gewoon op uit. Wil je een snoezig bolletje wol, dan is de Pomeriaan een vriendelijke en aanhankelijk hondje. Dankzij hun zoete temperament samen met hun super intelligentie, willen ze je niets liever willen dan jou behagen. Vaak krijgen deze hondjes vaak een zeer sterke band met één persoon in je gezin maar zijn ze ook voor de andere gewoon heel lief. Omdat ook dit hondje snel verlatingsangst krijgt, is het wel belangrijk dat je er vaak bent.

Partnerbijdrage: www.allesoverhondenrassen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen